Solberg-feil serverte teamkameraten seieren

En sjelden førerfeil hindret Petter Solberg seieren i tidenes første VM-runde i rallycross på amerikansk jord søndag. Trøsten ble at stallkamerat Johan Kristoffersson var den som fikk servert triumfen samme dag som svensken selv avgjorde kampen om VM-gullet i Austin (Texas) USA.

 

Den norske 2014- og 2015-verdensmesteren kjørte inn til sesongens annen annenplass i rygg på teamkompisen. Landsmannen Andreas Bakkerud ble treer.

 

– Jeg gjorde en feil med en litt for sen innbremsing til første sving på siste runde i finalen. Jeg fikk ikke svingt bilen rundt, forsøkte å hjelpe til med håndbrekket, men skled ut og mistet festet. Jeg ville virkelig vinne dette løpet, sa Petter Solberg.

 

Kristoffersson passerte uproblematisk på innsiden og kjørte til sesongens niende triumf på ti løp. Allerede i semifinalen, der han ble toer bak Solberg, ble svenskens annet VM-gull på rad sikret med to gjenstående løp.

 

– Jeg er utrolig stolt av Johan og hele teamet. Og Volkswagen Motorsport gjør en fantastisk jobb med bilene, som var helt perfekt også denne helgen, sa Solberg.

 

Nordmannen innledet helgen med to omgangsseirer, og han følte seg langt på bedringens vei etter å ha slitt med sykdom (sarkoidose) det siste året. Tidlig søndag sikret Solberg sammenlagtseier i innledende omganger, og han kjørte fortreffelig til seier også i semifinalen.

 

I finalen holdt det bare nesten.

 

– Jeg er fryktelig sliten og har hatt en ekstra fysisk tung helg med ekstrem varme. Sykdommen har ført til at jeg fysisk er langt unna min beste form, men nå ser jeg fram til å trene meg i bedre form og forberede meg best mulig til de siste to VM-løpene, sa Petter Solberg.

 

I kampen om sølv- og bronsemedaljene er det rekordtett; Mattias Ekström 203 poeng, Solberg 202, Bakkerud 200 og Sebastien Loeb 195.

 

Gullkampen avgjorde Johan Kristoffersson på drømmeaktig vis; i tredje siste VM-runde med en ny seier – den sjuende på rad – på flunkende ny bane i USA.

 

– For en fantastisk følelse! Jeg reiste hit kun for å sikre tittelen og endte med seieren i tillegg. Jeg er utrolig stolt over alt jeg har prestert denne sesongen. Det er helt spesielt å forsvare tittelen på den måten. Jeg må takke hele teamet og spesielt Petter. Det er fantastisk å se at han er tilbake i bedre slag, og helt ærlig så var det han som hadde fortjent denne seieren, sa Johan Kristoffersson.

 

I teammesterskapet økte det Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden til 80 poeng forsprang på EKS Audi Sport. For å sikre tittelforsvaret må Solberg og Kristoffersson hente minst 32 poeng i løpet av de siste to løpene. Neste VM-runde finner sted i Buxtehude, Tyskland om to uker, mens siste runde går i Cape Town, Sør-Afrika siste helg i november.

 

Resultater:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 3.31,118

2) Petter Solberg, Norge 3.31,718

3) Andreas Bakkerud, Norge 3.32,813

4) Sébastien Loeb, Norge 3.33,441

5) Timmy Hansen, Norge 3.35,954

6) Mattias Ekström, Norge 3.39,187

 

Førermesterskapet:

1) Kristoffersson 281

2) Ekström 203

3) Solberg 202

4) Bakkerud 200

5) Loeb 195

6) Hansen 164

 

Teammesterskapet:

1) PSRX Volkswagen Sweden 483

2) EKS Audi Sport 403

3) Team Peugeot Total 374