Solberg fortsatt med i VM-kampen

p_solberg_16_swe
For tredje løpet på rad er situasjonen helt uforandret mellom Petter Solberg og Mattias Ekström i kampen om VM-tittelen i rallycross. Nordmannen er fem poeng bak svensken også etter helgens VM-runde i Sverige.

 

Solberg ble spilt sjakk-matt da han endte opp bak en langsommere bil i semifinalen i den svenske VM-runden i Höljes, Värmland. For første gang på seks løp denne sesongen endte Solberg opp uten finalebillett.

 

– Vi hadde en rå start og var foran Johan Kristoffersson, men så nektet tredjegiret å slå inn, og vi endte opp bak ham. Jeg forsøkte alt for å kjøre forbi, men uten å lykkes. De andre kom (ut fra tidlig alternativrunde) bakfra og tok innpå hele tiden. Utrolig frustrerende å havne i en slik situasjon, sa Petter Solberg.

 

Den triple verdensmesteren fikk en marerittstart på løpet med krasj i første kvalifisering. I tredje omgang formiddagen derpå knuste han konkurrentene og vant omgangen. Prestasjonen sendte Solberg opp elleve (!) plasseringer til fjerdeplass. I siste omgang tok han enda ett steg opp og sørget for tredjeplass og 14 svært viktige VM-poeng.

 

– Man kan trygt si at dette var en vanskelig helg. Vi ble reddet litt av at Ekström opplevde akkurat det samme. Det jeg tjente på ham innledningsvis, tok han igjen til slutt. Jeg er veldig lettet over at vi reddet oss inn og fortsatt er på skuddhold i VM, sa Solberg.

 

Landsmannen Andreas Bakkerud vant løpet i Sverige. Det var bergenserens annen seier på rad i rallycross-VM. Nidobbelt verdensmester i rally, Sebastien Loeb, tok annenplassen, mens Timmy Hansen ble treer i finalen.

VM-stillingen sammenlagt (etter 6 av 12 løp):

1) Mattias Ekström, Sverige 142, 2) Petter Solberg, Norge 137, 3) Andreas Bakkerud, Norge 110, 4) Sebastien Loeb, Frankrike og Johan Kristoffersson, Sverige 106, 6) Timmy Hansen, Sverige 86.

 

Neste VM-runde: Trois-Riviéres, Canada 6.- 7. august.