Solberg jakter sesongens første seier


Barcelona og Portugal viste fart og potensial. Når VM i rallycross skal kjøres i Tyskland til helgen, er det intet mindre enn hjemmeseier Petter Solberg ønsker å servere sin nye samarbeidspartner Volkswagen.

VM-runden på formel 1-banen Hockenheim er sesongens tredje av tolv i rallycross. Bare fire måneder er gått siden Solberg og tyske Volkswagen startet sin felles satsning, og allerede er sesongstarten en suksess med både Solberg og teamkamerat Johan Kristoffersson representert i begge finaler hittil. Duoen leder teammesterskapet for PSRX Volkswagen Sweden etter to runder.

Nå er tiden inne for å sikte enda høyere.

– Teamets mål var relativt moderat i sesongstarten, men nå legger vi listen stadig høyere. I Barcelona var det en seier i seg selv med to biler i finalen og delt ledelse i VM. I Portugal fikk vi Johan på seierspallen (3.-plass) og teamet alene på topp i mesterskapet. Nå sikter vi mot seier i Tyskland denne helgen, sier Petter Solberg.

Den tredobbelte verdensmesteren vet hva som skal til for å vinne på Hockenheimring. I tidenes første rallycross på banen seiret nordmannen i 2015.

– Jeg liker banen godt; den er teknisk og morsom. Vi kjører sammen med DTM (det tyske standardbilmesterskapet), og atmosfæren rundt løpet er elektrisk.

Solberg og svenske Kristoffersson kommer godt forberedt til løpet. Selv snøvær (!) fryktes ei for Volkswagen Polo GTI-duoen.

– Vi testet på hjemmebane i Höljes (Sverige) forrige uke, og da vi ankom banen gjorde vinteren vendereis. Den lå dekket i snø, akkurat som på forrige test i Hell (Norge). Men omsider ble forholdene gode og tørre, og vi fikk mye nyttig data ut av testen til slutt. Vi trenger absolutt alt vi kan få med oss i dette svært jevne mesterskapet, sier Johan Kristoffersson.

VM-leder Mattias Ekström har vunnet begge VM-runder i rallycross hittil, og den regjerende verdensmesteren blir mannen å slå også i Hockenheim.

– Våre rivaler vet hva vi kan, og det fins ikke rom for feil denne helgen. Er vi bare så vidt upresise eller bremser litt for tidlig, vil konkurrentene være over oss som hauker. Men vi er klare til å forsvare oss også, slår Solberg fast.

Kristoffersson er toer og Solberg treer i førermesterskapet så langt. I teammesterskapet leder PSRX Volkswagen Sweden med ni poeng mot Ekströms EKS-team.

Tidsskjema:

Qualifying 1/2: Fredag 5. may 15.00/16.05
Qualifying 3/4: Lørdag 6. may 17.30/18.30
Semi-finals/Final: Søndag 7. may 11.10/11.40

Foto: Tony Welam, McKlein