Solberg og Hvaal jakter historisk VM-gull

hvaal solberg
Petter Solberg (39) og Alexander Hvaal (21) er blant favorittene til å bli tidenes første VM-rundevinner i rallycross.

Den første VM-runden noensinne avvikles i Vila Real-distriktet i Portugal til helgen (lørdag og søndag). Søndag ettermiddag får Viasat-seerne se direkte på TV hvem som innfrir av forhåndsfavorittene. 23. november går 12. og siste runde i mesterskapet, og tidenes første verdensmester i rallycross skal kåres.

Norge stiller sterkt bemannet med tidligere rallyverdensmester Petter Solberg samt de dobbelte EM-rundevinnerne Alexander Hvaal og Andreas Bakkerud. Alle tre har seierssjanse allerede i Portugal.

Solberg har hentet inn Alexander Hvaal som teamkamerat, og PSRX-teamet stiller slagkraftig også i kampen om VM-tittelen for tobilsteam. Solberg har bygget ny bil før sesongen, mens Hvaal kjører rallyverdensmesterens fjorårsbil.

– Som vi sa det i rally; den nye bilen er mer en evolusjon enn en revolusjon. Om jeg sammenligner hvor vi står nå med samme tidspunkt i fjor, er det som dag og natt. Når jeg ser tilbake på fjoråret, burde vi ikke ha stilt til start. Men vi viste oss raske da alt fungerte. Sånn sett håper jeg årets sesong byr på langt bedre resultater enn fjorårets, sier Petter Solberg.

Spydebergmannen satser hardt på rallycrosskarrieren etter 15 år i rally.

– Utfordringene vil bli store i år, kanskje større enn noensinne i karrieren min. Men jeg ville ikke ha vært her om jeg ikke trodde på seier. Jeg jobber hardere enn noen gang. Faktisk har familien min og jeg i perioder flyttet inn i verkstedet i Torsby for å jobbe tettest mulig med bilene og teamet.

Teamkamerat Alexander Hvaal avsluttet fjorårets europamesterskap på beste vis med to seirer. Han stiller også med en videreutviklet bil.

– Det er en fantastisk mulighet jeg har fått. Jeg har mye å lære av Petter, men det følger også stort ansvar med oppgaven. Vi skal jobbe sammen som team for å kjempe lag-VM, som er et stort mål denne sesongen, men det vil ikke bli gitt stallordre. Det har Petter vært helt klar på fra første start, sier Alexander Hvaal.

De innledende heatene starter klokken 14.30 lørdag, mens semifinaler og finale starter klokken 15 søndag.

Semifinalene og finalene vises direkte på Viasat Motor søndag.

 

LIVESTREAM

 

VM-rundene i rallycross 2014:

3-4 mai: Montalegre, Portugal

24-25 mai: Lydden Hill, England

14-15 juni: Hell, Norge

28-29 juni: Kouvola, Finland

5-6 juli: Höljes, Sverige

12-13 juli: Mettet, Belgia

7-8 august: Quebec, Canada

6-7 september: Loheac, Frankrike

20-21 september: Buxtehude, Tyskland

27-28 september: Franciacorta, Italia

11-12 oktober: Istanbul, Tyrkia

22-23 november: San Luis, Argentina