Solberg og Isachsen ønsker Mats lykke til

solberg_lysen_isachsen_500.jpgHenning Solberg og Sverre Isachsen gir 16 år gamle Mats Lysen en ekstra dytt og lykkeønskninger før Brandval-gutten som tidenes yngste nordmann gjør debut i rallycross-EM til helgen.

 

Når helgens norske EM-runde i rallycross kjøres på Momarken Bilbane i Mysen i Østfold er det en som har grunn til å kjenne sommerfuglene i magen bedre enn noen andre. 16-årige Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport er den yngste norske EM-deltageren gjennom tidene når han setter seg bak rattet på sin Citroën Saxo. I dag ble han ønsket lykke til av rallyfører Henning Solberg og Norges beste rallycrossfører de siste årene, Sverre Isachsen.

-Jeg er veldig spent. Det er helt umulig å si hvordan dette skal gå, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Mats som testet EM-arenaen i dag. Han synes selv det ikke er det minste merkelig at han kjører fortere og bedre enn de fleste, selv om han ikke kan få førerkort for bil før om to år.

-Nei jeg har lite forhold til kjøring i trafikken. Lukeparkering er ikke akkurat min greie. Jeg har aldri kjørt annet enn fort med bil jeg, sier Mats, som ikke en gang har førerbevis for moped i lommeboka.

-Veldig artig med rekruttering, og det er ikke tvil om at det er viktig å begynne i ung alder, sa de mer meritterte førerne Henning Solberg og Sverre Isachsen da de møtte Mats på EM-arenaen i dag. Henning Solberg selv skal kjøre oppvisning med en ny rallycross-bil, en Ford Fiesta med 600 HK under panseret. Sverre Isachsen på sin side skal gjøre sitt for å gjenta triumfen fra 2005 da han vant tidenes første EM-runde på Momarken bilbane.

-Jeg liker ikke å kjøre sammen med andre. Jeg blir litt nervøs da, så jeg holder meg foreløpig til rally, sier Henning Solberg når Sverre Isachsen antyder at han burde stilt opp i EM-konkurransen til helgen. Isachsen på sin side elsker kampen bil mot bil og mann mot mann, og kjører for seier i sin Ford Focus.

-Vi har hatt en del uflaks i år, så nå må jeg rett og slett ha en seier om jeg skal kunne kjmepe om EM-tittelen, sier Isachsen. Han vant på Momarken i 2005 og vil gjøre det igjen til helgen.

-Det er fryktelig jevnt i divisjon 1 for tiden. Det er minst ti vinnerkandidater her til helgen, mener Isachsen som ligger på en 6. plass sammenlagt i EM foran den femte runden.

Det er ventet et meget stort publikum til Østfold-banen i helgen. Interessen for rallycross er stigende i Norge, og ikke mindre enn 11 norske førere stiller til start i den gjeveste klassen, divisjon 1.

-Publikum vil garantert få full valuta i form av spenning, dramatikk og action. Vi har aldri hatt et bedre startfelt, og vi har aldri hatt en bedre preparert bane, sier arrangementsleder i KNA Indre Ytre Østfold, Jan Gundersen.