Solberg «safet» til 2. plass

P_Solberg_14_Hell
Petter Solberg kjørte inn til 2. plass i Super Car, mens Tom Daniel Tånevik vant i Touring Car under helgens VM- og EM-runde i rallycross på Lånkebanen. I super 1600 tok Espoen Isaksætre en gledelig 3. plass.

Målet for Petter Solberg er å bli tidenes første verdensmester i rallycross. På hjemmebane i Hell i helgen viste den tidligere rallyverdensmesteren at det hårete målet er fullt mulig med å kjøre taktisk briljant inn til en sikker annenplass.

Etter to norske seirer i de første to VM-rundene, først til Petter Solberg (Portugal), så til Andreas Bakkerud (Storbritannia) – seiret latviske Reinis Nitiss i den norske VM-runden i rallycross. Mindre enn sekundet skilte til Petter Solberg. Treer ble YouTube-stjernen Ken Block fra USA.

– I finalen kunne jeg ha tatt opp kampen om seier med Nitiss på vei ut av alternativsporet, men valgte å legge meg bak for å unngå risiko og «safe» inn en plassering på seierspallen. Vi er nødt til å tenke smart i kampen om VM-tittelen. Man blir ikke verdensmester på en dag i dette gamet. Det skal kjøres 12 løp, sa Petter Solberg.

– Vi hadde en rekke strategimøter i teamet den siste uken, og det kommer vi til å fortsette med. Jeg kjørte «safe» hele helgen, kun med fokus på å ta med så mange VM-poeng som mulig. Nå er vi nummer to i VM, kun tre poeng bak Nitiss, og vi har skapt luke bakover.

– Løpet var veldig jevnt hele helgen. Det startet med en elendig første heat-start for min del, da jeg ble liggende bak Jacques Villeneuve hele veien, men tok seg opp etter hvert, og i fjerde heat kjørte vi nesten perfekt inn til seier. Banen i Norge er veldig vanskelig, og det er så å si umulig å kjøre forbi. En eneste feil i kamp mot 38 biler kan koste dyrt.

– I finalen var det en utfordring å velge setup for delvis regn, og vi endte opp med noe midt imellom. Det gjorde at jeg tapte noen små tideler mot Nitiss på flere runder. Jeg er uansett veldig fornøyd med annenplass. Underveis i innledende omganger så det ikke fullt så lovende ut, innrømmet Solberg.

Nitiss leder VM sammenlagt med 72 poeng. Solberg er på 69. Ned til finnen Toomas Heikkinen på tredjeplass skiller ni poeng etter tre VM-runder.
Neste runde avvikles i finske Kouvola om to uker.

For Solbergs teamkamerat Alexander Hvaal fortsatte uturen. 22-åringen maktet ikke å ta seg videre fra innledende omganger.

– Jeg hadde forskjellig typer problemer gjennom hele helgen og må jobbe hardt videre for å rette på det, sa Hvaal.

Resultater:
1)Reinis Nitiss, Latvia (OMSE), 2) Petter Solberg, Norge (PSRX), 3) Ken Block, USA (Hoonigan), 4) Timur Timerzyanov, Russland (Peugeot-Hansen), 5) Henning Solberg, Norge (Eklund Motorsport), 6) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot-Hansen).

Komplette resultater HER