Solberg skaper nytt RX-Dream Team


Trippelverdensmester Petter Solberg blir utstyrt med Volkswagen Polo RX Supercar og får ansvaret for den tyske bilgigantens nysatsning på VM i rallycross i 2017.

Petter Solberg World RX Team med støtte fra Volkswagen Sverige, går inn i ny storsatsning i rallycross med Petter Solberg i førersetet og med biler utviklet og bygget av Volkswagen Motorsport i Tyskland.

Solberg tar med seg forrige sesongs VM-sølvvinner Johan Kristoffersson som førerkollega i tobilsteamet. Den norsk-svenske duoen blir utstyrt med hver sin firehjulsdrevne Volkswagen Polo RX Supercar.

For Petter Solberg er en lang ventetid på en fabrikkavtale omsider omme.

– En av mine største drømmer er blitt virkelighet. Med Volkswagen-konsernet i ryggen og Johan Kristoffersson som makker, ligger alle muligheter åpne. Vi sikter mot VM-gull allerede denne sesongen. Teamgullet er noe jeg fortsatt mangler i premiesamlingen, og det mesterskapet blir vårt største fokus i 2017. Jeg vil mest av alt vinne for teamet mitt og for Volkswagen, sier Petter Solberg.

– Hele PSRX-teamet har jobbet hardt og målrettet mot det vi nå har oppnådd. Vi har et enormt stort potensiale i denne satsningen, men samtidig er det veldig mye jobb som gjenstår. Framtiden ser uansett svært lys ut.

Nordmannen blir øverste ansvarlige i PSRX-Volkswagen Sweden-teamet. Solbergs privatteam de siste fire årene vil fortsatt danne grunnlaget for den mye satsningen, mens bilene og teknisk støtte kommer fra Volkswagen Motorsport i Hannover, Tyskland.

Hovedkvarteret til Petter Solberg World RX Team skal forbli i Torsby, Sverige.

Värmlendingen Johan Kristoffersson får sitt livs mulighet sammen med den tredobbelte norske verdensmesteren.

– Jeg er utrolig stolt over å ta del i denne ekstremt spennende satsningen sammen med Petter Solberg og Volkswagen. En drøm går i oppfyllelse på alle tenkelige måter. Sammen skal vi gjøre alt for å oppnå suksess. Jeg har til hensikt å gripe denne «once-in-a-lifetime»-muligheten med begge hender, sier Kristoffersson.

2003-rallyverdensmester Solberg ble i 2014 tidenes første verdensmester i rallycross. Han fulgte opp med å forsvare VM-tittelen året etter. Kristoffersson sikret VM-sølv i fjor og tok -bronse i 2015.

Direktør Sven Smeets i Volkswagen Motorsport har store forhåpninger for den nye storsatsningen.

– Vi ser fram mot å jobbe sammen med Petter Solberg og Volkswagen Sverige i rallycross-VM. Etter stor suksess med Beetle-modellen i amerikanske Global Rallycross (GRC) og vårt selskaps omstrukturering, er neste steg logisk nok en satsning i rallycross-VM. Basert på vår suksess i GRC og rally-VM de siste årene, utvikler og bygger vi nye rallycrossbiler og sørger for teknisk støtte. Petter Solbergs team og Volkswagen Sverige blir operativt ansvarlige for prosjektet. Dette solide samarbeidet har alle forutsetninger som skal til for å lykkes, sier Sven Smeets.

– Med Petter og Johan i samme team, er forutsetningene selvsagt veldig gode for å konkurrere om såvel individuelle titler som teammesterskap. Det er utrolig spennende å få være med på å skape rallycrossens «dream team» og dermed kunne presentere en av de mest spennende nyhetene i motorsportverden, sier Volkswagen Sverige-sjef Sten Forsberg.

Rallycross-VM 2017 sesongåpner i spanske Barcelona 31. mars. Mesterskapet består av 12 VM-runder og avsluttes i sørafrikanske Cape Town 12. november.

 

PETTER SOLBERG

Alder: 42 år (18/11/1974)

Bosted: Mitandersfors, Sverige

Nasjonalitet: Norsk

RX-meritter:

VM-gull i rallycross 2014 og 2015

9 enkeltseirer (22 plasseringer på seierspallen)

 

JOHAN KRISTOFFERSSON

Alder: 28 år (06/12/1988)

Bosted: Arvika, Sverige

Nasjonalitet: Svensk

RX-meritter:

VM-sølv 2016 og -bronse 2015

2 enkeltseirer (8 plasseringer på seierspallen)

 

VM-kalender rallycross 2017:

  1. mars – 2. april Barcelona, Spania

21.- 23. april Montalégre, Portugal

5.- 7. mai Hockenheim, Tyskland

12.- 14. mai Mettet, Belgia

26.- 28. mai Lydden Hill, Storbritannia

9.- 11. juni Hell, Norge

  1. juni – 2. juli Höljes, Sverige

4.- 6. august Trois-Rivieres, Canada

1.- 3. september Lohéac, Frankrike

15.- 17. september Riga, Latvia

  1. september – 1. oktober Buxtehude, Tyskland

10.- 12. november Cape Town, Sør-Afrika