Solberg-teamet dominerer rallycross-VM

Det Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-teamet dominerer VM i rallycross og vant søndag det fjerde VM-løpet på rad. Johan Kristoffersson tok på hjermmebane sin tredje seier for sesongen og økte ledelsen i VM sammenlagt.

 

Petter Solberg var med å dominere løpet sammen med teamkollegaen. Duoen tok hjem tre heatseirer, og i den siste innledende omgangen vartet de opp med dobbeltseier. Men fra pole position i semifinalen fikk Petter Solberg motorstopp på startstreken og var sjanseløs på finaleplass. Likevel sanket den tredobbelte verdensmesteren nok poeng til å innta annenplassen sammenlagt i fører-VM.

 

– Klart jeg er skuffet over eget resultat til slutt, men det gikk fort over da Johan vant løpet. Det viktigste vi som team oppnådde i helgen var å sikre første- og annenplass i fører-VM samt etter de innledende heatene; der ligger det meste av poengpotten. Vi hadde ikke den beste lørdagen, men kom ut av det på hederlig vis likevel. På søndag kom mulighetene vi ventet på, og da spilte vi på alle fordelene det gir å være et sterkt team. Jeg er utrolig stolt på vegne av Johan og teamet, sa Petter Solberg.

 

Kristoffersson sikret maksimal poengpott (30 poeng) hjemme i legendariske Höljes og er nå i VM-tet med hele 31 poeng; det vil si mer enn ett løps forsprang. Teamkompis Solberg er toer, og bak til regjerende verdensmester Mattias Ekström skiller sju poeng. I teammesterskapet leder PSRX Volkswagen World RX Team Sweden med 85 poeng på Peugeot Hansen-teamet.

 

Kristoffersson seiret foran 45.000 tilskuere på hjemmebane. Det var 28-åringens første hjemmetriumf i VM. Andreas Bakkerud ble toer og rallylegenden Sebastien Loeb treer.

 

– Dette var enkeltseieren jeg virkelig ønsket meg. Selv om jeg har all fokus på det store trofeet til slutt (VM-tittelen), var dette drømmeløpet å vinne. Bilen var perfekt hele helgen. Jeg retter en stor takk til teamet; dette var nok en teamseier jeg fikk æren av å hale i land, sa Johan Kristoffersson.

 

Det gjenstår fem VM-runder av årets sesong. Neste VM-runde finner sted i Trois-Riviéres, Canada første helg i august.

 

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 4.14,579
2) Andreas Bakkerud, Norge 4.16,942s
3) Sébastien Loeb, Frankrike 4.17,480s
4) Timmy Hansen, Sverige 4.20,773s
5) Kevin Eriksson, Sverige 4.21,384s
6) Janis Baumanis, Latvia 4.27,229s

Førermesterskapet:
1) Kristoffersson 181
2) Petter Solberg, Norge 150
3) Mattias Ekström, Sverige 143
4) Loeb 125
5) Bakkerud 124
6) T. Hansen 121

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 331
2) Team Peugeot-Hansen 246
3) EKS 201

 

Fotobyline: Tony Welam, McKlein