Solberg-teamet dominerte og økte ledelsen

Petter Solberg og hans teamkamerat Johan Kristoffersson fikk utur i Portugal-finalen, men dominerte det meste av VM-runden i rallycross i helgen og leder nå teammesterskapet med ni poeng.

Akkurat som i sesongstarten i Portugal for tre uker siden, nådde begge Volkswagen Polo GTI-er finalen som følge av råsterk kjøring i de innledende kvalifiseringsheatene.

Uheldigvis for Solberg, som lørdag fulgte sønnen Olivers (15) supercardebut inn til tredjeplass i Norge via internett, ødela en punktering i finalen for ytterligere familiesuksessen.

Svenske Kristoffersson ble hindret bak teamkameraten i finalen, men greide likevel å redde teamets første plassering på seierspallen i annet forsøk. Tredjeplassen i løpet sørget for at Arvika-mannen klatret til annenplass i førermesterskapet, mens Solberg avanserte til tredjeplass bak regjerende mester Mattias Ekström.

I teammesterskapet leder PSRX Volkswagen Sweden med ni poeng på Ekströms Audi-mannskap etter to av tolv VM-runder.

– Min plan var å «ta» starten og kjøre ifra. Vi viste hele helgen at det kunne være mulig. Det var også etter planen at Johan skulle legge seg bak meg i starten av finalen. Men på annen runde fikk jeg en sigepunktering på venstre bakhjul. Jeg forsøkte bare å komme meg raskest mulig ut på asfalten igjen for å slippe forbi Johan, men dessverre ødela den for oss begge. Punkteringen kom på verst tenkelige sted og tidspunkt. Jeg sakket for Johan, og det var intet jeg kunne få gjort, sa Petter Solberg.

– Men slike ting (punkteringer) skjer iblant, og det er en del av sporten. Legger man den situasjonen til side, er jeg likevel svært fornøyd med måten det jobbes på i teamet og framgangen vi har gjort siden første løp. At vi leder teammesterskapet er fantastisk med tanke på den lille tiden vi har hatt med å bygge oss opp, sa teameier Solberg.

– Det fungerer utrolig godt å ha Johan som teamkamerat. Han gjorde jobben og vel så det hele helgen, og sammen la vi gode planer. Jeg lærer ting av ham, og kanskje kan jeg lære ham noe også. Det er en bra ting for PSRX Volkswagen Sweden-teamet!

World RX of Portugal, finaleresultat:
1) Mattias Ekström, Sverige 3.59,345
2 Sébastien Loeb, Frankrike 3.59,912
3 Johan Kristoffersson, Sverige 4.00,254
4 Timmy Hansen, Sverige 4.01,074
5 Reinis Nitiss, Latvia 4.01,935
6 Petter Solberg, Norge 4.30,488

Førermesterskapet:
1 Ekström 58
2 Kristoffersson 44
3 Solberg 42
4 Hansen 33
5 Bakkerud 30
6 Scheider 28

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 86pts
2 EKS 77pts
3 Team Peugeot-Hansen  59pts

Neste VM-runde: World RX of Hockenheim 5.- 7. mai.

Foto: Tony Welam, McKlein