Solberg-teamet starter på æresrunden

To VM-titler er allerede i boks. I sesongens nest siste VM-runde i rallycross starter en nyoperert Petter Solberg og teamkompis Johan Kristoffersson æresrunden på legendariske Estering i Tyskland.

 

Drømmeteamet har vunnet de siste sju av ialt ti VM-runder hittil i sesongen. I forrige løp for snaut to uker siden, var Solberg involvert i en ulykke der han brakk kragebenet samt bristet to ribben. Intensjonen er at nordmannen stiller til start fem dager etter operasjon av kragebenet i et forsøk på å forsvare sin sølvmedaljeplass individuelt.

 

– Skaden føles mye bedre etter operasjonen i Göteborg mandag. Vi har fått laget spesialutrustning for å beskytte operasjonsstedet, og vi har legen med på løpet, så jeg har intensjon om å sette meg i bilen og prøve å kjøre. Hvordan det vil gå, får vi svaret på først når løpet er i gang, sier Petter Solberg, som har fokus på hvile og atter hvile før løpet.

 

Både team- og førermesterskapet ble avgjort til Solberg-teamets fordel i Latvia sist. Svenske Johan Kristoffersson er allerede klar som ny verdensmester i rallycross, mens PSRX Volkswagen Sweden-teamet slo knock-out på konkurrentene i teammesterskapet.

 

– Estering er en veldig fin og klassisk rallycrossbane. Jeg har gjort noen gode resultater her tidligere (en seier, to annenplasser siste tre år), og det er en spesiell følelse å komme hit som mestere. Jeg har reflektert litt over sesongen de siste dagene, og jeg er utrolig stolt obver hva vi har fått til i løpet av ti måneder siden prosjektet sammen med Volkswagen startet. Vi forventet ikke helt at to VM-titler og alle disse løpsseirene skulle komme så tidlig.

 

Johan Kristoffersson har vært gjennom hektiske dager etter Latvia-avgjørelsen som seg hør og bør for en verdensmester.

 

– Verden min har endret seg litt de siste to ukene. Å vinne en VM-tittel har jeg drømt om siden jeg var barn, og jeg må være ærlig og innrømme at opplevelsen har levd opp til forventningene på alle måter. Å være verdensmester er helt fantastisk, sier den svenske stjernen.

 

– Prikken over i-en var at vi seiret i teammesterskapet samtidig, det betyr noe helt spesielt for hele teamet. Vi snakker mye om teamet, og kanskje begynner folk å gå lei, men dette teamet er det beste jeg har jobbet med noen gang; det er virkelig verdens beste team!

 

Tyskeren Dieter Depping, som er testfører i Volkswagen Motorsport, slutter seg til som teamets annenfører på Estering og skal score teampoeng sammen med Kristoffersson. Solberg har selv tatt avgjørelsen om å påmeldes som tredjebil i Volkswagens hjemmeløp som følge av usikkerhet rundt skadesituasjonen.

 

Tidsskjema:

Kvalifisering 1/2: Lørdag 1200/1330
Kvalifisering 3/4: Søndag 1000/1130
Semifinaler/finale: Søndag 1505/1540

 

Førermesterskapet:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 271
2) Petter Solberg, Norge 209
3) Mattias Ekström, Sverige 204
4) Sebastien Loeb, Frankrike 194
5) Andreas Bakkerud, Norge 165
6) Timmy Hansen, Sverige 152

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 480
2) Team Peugeot-Hansen 346
3) EKS 274

VM-løpet på rallycross i Estering, Tyskland sendes direkte på NRK 1 og SVT 1 kl 14.00 – 16.00 søndag.

Foto: Tony Welam, McKlein