Solberg tilbake på seierspallen i Frankrike

Med smart kjøring i finalen styrte rallycrosstjernen Petter Solberg inn til sesongens fjerde plassering på seierspallen under VM-runden i franske Lohéac søndag. Lagkameraten Johan Kristoffersson seiret for sjuende gang på åtte løp.

 

Petter Solberg sto i tredje og siste startrekke i finalen, men valgte å styre rett i alternativsporet på første runde. Det vellykkede trekket førte Volkswagen-føreren til tredjeplass i løpet, kun slått av Kristoffersson og landsmannen Andreas Bakkerud.

 

Bare fire svinger før målstreken lå PSRX Volkswagen-duoen på fjerde- og femteplass.

 

– Det var mye bevegelse på bilene foran meg i finalestarten, og jeg søkte etter min sjanse. Jeg valgte å gå tidlig i alternativsporet, og det viste seg å være rett beslutning. Både Johan og jeg ble liggende bak i feltet, og vi måtte bare avvente hva de andre gjorde. Men da sjansen bød seg, var vi klare. Jeg kjørte helt på grensen gjennom de siste fire svingene, sa Petter Solberg, som tidligere i år har sanket en annen- og ytterligere to tredjeplasser i rallycross-VM denne sesongen.

 

Tidligere søndag traff han ikke perfekt i semifinalen og måtte se både Bakkerud og tidligere rallyrival Sebastien Loeb foran seg. I svært tett medaljekamp i VM bak suveren leder Kristoffersson, leder Bakkerud på fem poeng over tredjeplasserte Solberg.

 

– At teamet har begge bilene på seierspallen, er fantastisk. Jeg fikk ikke helt flyt verken i innledende omganger eller i semifinalen, så det er all grunn til å være fornøyd med tredjeplass både i løpet og mesterskapet.

 

Johan Kristoffersson måtte for annen gang denne sesongen klare seg uten semifinaletriumf, men svensken slo nådeløst tilbake og vant likevel finalen etter å ha overlistet Bakkerud på siste runde. Arvika-mannen tangerte dermed sine egne rekorder fra i fjor med fem seirer på rad og sju i løpet av sesongen. Det gjenstår fortsatt fire løp.

 

– Helt ærlig; jeg var veldig usikker på hvor dette skulle ende da vi la ut på siste runde i finalen. Gjennom semifinalen sparte jeg på dekkene med tanke på finalen, men fikk liksom ikke bruk for dem mens vi lå i trafikk fram til siste runde. Alt vi kunne gjøre var å vente på at dem foran skulle kjøre alternativsporet. Da de omsider svingte av på siste runde, hørte jeg pappa (Tommy Kristoffersson) rope «Go, go, go!» på radioen. Vi ga alt og klarte det, sa regjerende verdensmester Johan Kristoffersson etter sin tredje strake Lohéac-seier på like mange år.

 

I kampen om teammesterskapet, der PSRX Volkswagen Sweden er regjerende mester, økte Solberg og co. ledelsen med ytterligere 8 poeng og er nå 62 foran EKS Audi Sport.

 

– Slik utvikling i en finale kan man ikke planlegge for. Vi måtte prate mye med hverandre og til førerne etter hvert som det utviklet seg, og begge visste hva som sto på spill da muligheten kom til slutt. Jeg er så stolt over teamet. Å slå tilbake på denne måten etter en temmelig brysom helg, sier mye om hvor sterke vi er, sa teamsjef Pernilla Solberg.

 

Neste VM-runde i rallycross finner sted i Latvia om to uker.

 

Finaleresultat:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 3.44,787

2) Andreas Bakkerud, Norge 0.00,340 min. bak

3) Petter Solberg, Norge 0.00,784

4) Mattias Ekström, Sverige 0.01,158

5) Timmy Hansen, Sverige 0.01,423

6) Sebastien Loeb, Frankrike 0.01,575

 

VM-stillingen for førere:

1) Kristoffersson 224

2) Bakkerud 165

3) Solberg 160

4) Hansen 158

5) Ekström 157

6) Loeb 151

 

Teammesterskapet:

1) PSRX Volkswagen Sweden 384

2) EKS Audi Sport 322

3) Team Peugeot Total 309

4) GRX Taneco Team 161

5) Olsbergs MSE 112

6) GC Kompetition 104