Solbergs teamkompis sørget for Hell-suksess

Da Petter Solberg ble slått ut i semifinalen på hjemmebane, vartet teamkollega Johan Kristoffersson opp med braksuksess i sitt naboland. Svensken var i egen klasse da han kjørte seg til etterlengtet suksess i den norske VM-runden i rallycross søndag.

 

Arvika-mannen vant løpet foran Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb og økte samtidig ledelsen i førermesterskapet. Dermed har PSRX Volkswagen World RX Team Sweden vunnet de siste tre VM-rundene. Seieren var Kristofferssons annen denne sesongen. Solberg vant forrige løp i England.

 

– Det er fantastisk. Teamet vårt er noe helt spesielt. Vi jobber sammen om de resultatene vi oppnår, og så langt har ingen greid bedre enn oss. Helgen var veldig vanskelig med mye regn og vekslende forhold, og i tillegg måtte jeg kjempe mot store smerter i foten etter et uhell første dag, sa Johan Kristoffersson.

 

Mekanikerne i Peugeot-teamet var uheldige og dyttet bilen inn i foten til Kristoffersson før start lørdag, og svensken hylte ut i smerter. Men han nektet å la seg undersøke grundig av lege før løpet var over av frykt for å få kjørenekt, og han insisterte på å gjennomføre med store smerter.

 

I finalen fikk Kristoffersson til en knallstart, og han avviste Bakkeruds forsøk på nok en overrumpling. Den norske fjorårsvinneren var sjanseløs mot svenskens fart og løpsdisposisjon. Overlegne 2 sekunder skilte over mållinjen.

 

For teamkompis Solberg ble det nok en stor nedtur på hjemmebane. Etter seier i siste heat med helgens overlegent beste total- og rundetid, valgte en konkurrent å sette østfoldingen sjakk-matt i første sving i semifinalen. Solberg ble presset ut av banen og endte sist i feltet, men kjørte seg opp til fjerdeplass. Det holdt uansett ikke til finaleplass for første gang denne sesongen.

 

– Jeg er veldig skuffet og lei meg over at hjemmeløpet skulle ende slik. Det er annen gang denne føreren tar meg ut i dette løpet (forrige gang i 2015), og jeg vet ikke helt hva jeg kan få gjort. Det er bare utrolig leit for fansen og arrangementet. Men jeg velger å glede meg mer over Johan og teamets resultat. Vi økte ledelsen både i fører- og teammesterskapet, og i tillegg fikk Johan omsider oppleve suksess i Norge. Jeg unner ham virkelig det, sa Petter Solberg.

 

Kristoffersson leder etter halvkjørt sesong fører-VM i rallycross med 8 poeng over regjerende verdensmester Mattias Ekström. Petter Solberg er fortsatt treer. I teammesterskapet økte det Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden til 81 poengs ledelse over Peugeot-Hansen.

 

Foto: Tony Welam, McKlein