Solid EM-åpning

Valter Jensen og Erik Pedersen leverte en solid EM-åpning i historisk rally i det spanske asfaltløpet Rally Costa Brava i helgen.

I løpet som inneholdt 12 fartsetapper på til sammen 160 km kjørte Jensen og Pedersen inn til klar seier i sin EM-klasse med sin Ford Escort RS1800 MKII. Den norske duoen er regjerende mestre og satser på å forsvare tittelen i år.
Det er forskjellige klasser i historisk EM og i EM-delen av Rally Costa Brava endte Valter og Erik på en 8.plass totalt av 35 som fullførte. Foran seg på listen hadde de totalvinneren Angelo Lombardo i Porsche 911 Carrera RS, fire BMW M3 og en Ford Sierra Cosworth 4×4 blant annet. Valter og Erik avanserte hele tiden under løpet, noe de har for vane å gjøre. Etter fredagens seks etapper var de på 16.plass blant EM-førerne totalt, og endte altså på 8.plass etter sterk kjøring på lørdagens etapper.
Bak seg hadde Valter og Erik blant andre Antonio Sainz, storebror til Carlos Sainz, som endte på en 11.plass totalt i EM-løpet med sin Subaru Legacy 4WD Turbo.

Det var også en nasjonal del av Rally Costa Brava og her stilte flere norske til start. Men det ble et tøft rally for de fleste av disse. Christian Sagli leverte sterke etapper i sin Volvo 240. Han endte noe ned på totallisten, men kjørte inn til 5.plass i «åpen klasse».
På totallisten over alle, både EM-førere og nasjonale førere, var det også Valter Jensen og Erik Pedersen som ble best av våre med en 13.plass totalt og sluttiden 1.57.35,7.

På en 36.plass totalt endte Christian Sagli/Ole Martin Sagli i Volvo 242 med tiden 2.00.37,9. De avsluttet med stil ved å kjøre inn til 12.beste tid av alle på 12. og siste etappe, der de for eksempel var 17 sekunder raskere enn Jensen/Pedersen. På SS5 var Sagli raskest av alle i åpen klasse. De hadde også 9.beste tid på SS6, da de også var nummer 3 av deltakerne i den nasjonale delen.
På en 40. plass endte Martin Nygård/Tina Jeanette Olsen i en BMW M3 med tiden 2.01.55,4.
På 47.plass finner vi Kim Anders Nyhus/Mads Ola Stensbøl i en Volvo 940 med tiden 2.04.19,8.
På 93.plass endte Svein Tore Løvhøiden/Richard Haget i en Opel Kadett med tiden 2.22.50,3

Petter Fauskog og Leif Arne Neset måtte dessverre bryte allerede på SS1.

Resultater Rally Costa Brava: Stage results Rally Motul Costa Brava 2024 (ewrc-results.com)