Solid og sikkert av Veiby i Sverige

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC Rally Sweden
Ingen skulle tro at 18 år gamle Ole Christian Veiby deltok i Rally Sweden for første gang. Rallytalentet kjørte rutinert og solid gjennom hele helgen, og sikret seg seieren i WRC3.

– Det har vært en meget lærerik opplevelse. Jeg har hatt det moro gjennom hele helgen, og er fornøyd med kjøringen. Å fullføre Rally Sweden har gitt meg verdifull erfaring for senere sesonger. Jeg skal forhåpentligvis kjøre her i mange år, sier unggutten, som ikke hadde noen konkurrenter i WRC3. Dermed ble det full poengfangst og pokal med hjem til Kongsvinger. Sammen med kartleser Anders Jæger var han for øvrig også raskeste tohjulstrekker i sin Citröen DS3 R3T, driftet av finske Printsport. Totalt ble de nummer 22 i årets andre VM-runde.

I og med at han ikke hadde noen direkte konkurrenter i klassen, sammenlignet han seg med de raskeste førerne i WRC2. Og han er fornøyd med svarene han fikk.

– Det føles godt å se at gjennomsnittsfarten vår til tider bare var 1,5 sekunder saktere på kilometeren enn de beste i WRC2. Gjennom hele løpet hadde jeg en fin progresjon i kjøringen, sier han.

Etter å ha vært tilskuer under Rally Sweden så lenge han kan huske, var det ekstra stas å selv stå på startstreken denne gangen. Og ekstra moro hadde han det på fredag, da fire av etappene gikk på norsk side av grensen.

– Å se så mye kjentfolk og norske flagg på etappene, var moro. Jeg følte at jeg kjørte med et smil om munnen hele veien. I det hele tatt har dette vært en stor opplevelse, slår han fast.

Ole har junior-VM som sitt store mål denne sesongen, men VM-runden i Sverige sto ikke JWRC på programmet.

– Jeg har i løpet av helga blitt enda bedre kjent med bilen, og jeg er blitt veldig komfortabel med den. Neste runde i junior-VM er i Portugal 21.-24. mai. Jeg kommer nok til å kjøre noen løp før det også, sier han.