Solid opphenting av Nakken

M_Nakken_16_06
Det ble et spennende løp da tredje runde av MASCOT DTC – serien ble kjørt. I helgen inntok alle toppkjørerne Danmarks kanskje mest krevende racerbane, Ring Djursland

Team Norway fører, Marius Nakken, var uheldig å ble idømt tidsstraff som gjorde at han måtte starte langt bak i feltet, men med en mesterlig opphenting fra 15. startspor, kjørte han til slutt inn som nr. 5 i finalen.

Marius Nakken var klar for revansj etter et skuffende byløp i Aarhus for 14 dager siden. Under treningsomgangene fant de ikke helt farten, og var et stykke bak de raskeste. I kvalifiseringen var teamet uheldig med taktikken. Det ble oljesøl på banen, flere av bilene kjørte av, og sikkerhetsbilen kom ut. Nakken fikk derfor ikke satt en optimal tid, og ble nr. 9.

I første heat kjørte Marius seg opp til 5 plass. Men etter målgang ble han tildelt en 20 sekunders tidsstraff, pga en forbikjøring på gul flaggsone. Derfor måtte han starte helt fra 15. startspor i Heat 2. Her kjørte han seg opp gjennom feltet og inn til 5. plass etter en rekke gode forbikjøringer.

Sammenlagtresultatene ga 9. startspor for Marius i finalen. Også her fikk han en god start og kjørte seg raskt opp i feltet, bak fjorårsvinner Casper Elgaard. Elgaard kjørte svært defensivt, og klarte å holde Marius bak seg i fire runder før han kom seg forbi. Avstanden til de fire fremste hadde da økt. Nakken tok igjen de andre, men klarte akkurat ikke å komme forbi før målgang, og kjørte inn til en meget respektabel 5. plass, med tanke på utgangspunktet fra start.

Under løpet på Aarhus var det verdensstjernen Shane Lynch som hadde gjesteopptreden i en av bilene. I helgen var Nicolai Sylvest tilbake. Også toppsjåføren Ronnie Bremer var å finne på startlisten i helgen.

Det er nå en sommerpause og neste løp er ikke før 30.-31. juli. Da er det klart for det andre byløpet i årets sesong, i København, Copenhagen Historic Grand Prix.