Solskinn etter regn for Solberg og co.

Petter Solberg-teamet PSRX Volkswagen Sweden leder rallycross-VM etter sesongåpningen i spanske Barcelona i helgen. Teamkamerat Johan Kristoffersson fortsatte seiersrekken fra i fjor, og duoen Kristoffersson/Solberg topper VM sammenlagt.

Regjerende mester Kristoffersson fikk servert finaleseieren et par timer etter løpet som følge av landsmannen Mattias Ekströms deplassering etter en situasjon i første finalesving. Juryen gransket hendelsen og dømte mot Ekström etter hans manøver som sørget for at Petter Solberg ble sendt rett i dekkstabelen i første sving og fikk sin finale ødelagt.

– Hva kan jeg si annet enn at jeg er lei meg for det som skjedde i finalen. Fram til det var helgen perfekt, sa Solberg, som kjørte i mål sist og ble nummer fem til slutt i finalen. Likevel sanket nordmannen nok poeng gjennom helgen til å fortsette sesongen på annenplass i førermesterskapet.

Teamet hans leder teammesterskapet med råsterke 12 poengs margin allerede etter første VM-runde av tolv.

– Jeg er mest fornøyd med hvordan teamet jobbet denne helgen og hvordan vi har gått sammen om å få det beste resultatet ut av bilene. Johan sørget for løpsseier til teamet, og jeg er veldig glad på hans vegne. Vi kan jo ikke være annet enn fornøyd med å lede team- og dobbelt i førermesterskapet, slo Petter Solberg fast etter sin 50. VM-rundestart i karrieren.

Solberg seiret i to innledende heat (av fire), ble nummer to i de øvrige samt vant overlegent sin semifinale. Han sto i pole position til finalen.

Regjerende verdensmester Kristoffersson sikret karrierens 10. VM-rundeseier og tangerer med det Solberg og Ekström. Svensken var treer sammenlagt etter innledende heat og kjørte inn på plassen bak Solberg i semifinalen. I finalen greide han så vidt å unnvike sammenstøt med Solberg og Ekström i første sving.

– Jeg fikk en vanskelig start på den nye sesongen, så å reise herfra med en seier, er jeg veldig glad for. Hele helgen var det mange dueller og tøff fighting, og i tillegg var det vått og såpeglatt på banen første dag. Det meste handlet om å overleve dagen. At vi likevel maktet å være topp tre med begge biler etter innledende heat, er et styrketegn, sa Johan Kristoffersson.

– Det som skjedde med Petter i finalen er kjedelig, men vi reiser herfra med flest poeng, og det er viktigst i det lange løp.

PSRX Volkswagen Sweden vant teammesterskapet i fjor, og teamsjef Pernilla Solberg var svært fornøyd med å ta teten på nytt.

– Vi leder begge mesterskapene, og Johan tok sin første seier på denne banen. Samtidig som vi er lykkelige for det, er vi skuffet på vegne av Petter i finalen. Han var fantastisk i regnet lørdag og kontrollerte på mesterlig vis fram til finalen. Han fortjente mer enn 5.-plass, men nå har juryen sagt sitt, og vi er ferdig med den saken, sa Pernilla Solberg.

Volkswagen Polo R-fakta for helgen:
I løpet av seks runde i søndagens finale, roterte turboladeren tre kvart million ganger.

Finaleesultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 4.36,568
2) Sébastien Loeb, Frankrike 4.37,783
3) Andreas Bakkerud, Norge 4.38,957
4) Niclas Grönholm, Finland 4.43,667
5) Petter Solberg, Norge 4.47,832
6) Mattias Ekström, Sverige 4.36,039 (deplassert)

VM for førere:
1) Kristoffersson 27
2) Solberg 24
3) Bakkerud 20
4) Ekström 19
5) Grönholm 18
6) Timmy Hansen, Sverige16

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 51
2) EKS Audi Sport 39
3) Team Peugeot Total 30