Sølv til Emil Antonsen

e_antonsen_pallen.jpgEmil Antonsen (19) fra Stokke i Vestfold kjørte inn til en oppsiktsvekkende sterk andreplass i KZ2 i helgens World Cup i Sarno, Italia.

Emil har i hele år jobbet mot dette løpet, og har vært nede på banen i Sarno og testet sammen med DR Racing Kart sitt fabrikkteam flere uker før løpet. Bare noen uker før avreise til World Cup ble Emil Norgesmester for første gang. – Jeg har hatt to store mål for denne sesongen, hovedmålet var å bli Norgesmester og det andre målet var å kvalifisere meg til å kjøre finale under World Cup.

Allerede på den første frie treningen på torsdag viste Antonsen at han ville bli å regne med under løpet, og klinte til med 10ende beste tid! Under alle treninger på torsdag og fredag var Emil blant de 15 raskeste, og alt lå til rette for et meget godt resultat, helt til tidskjøringen skulle kjøres. – Jeg var litt for gira på å gjøre det bra på tidskjøringen, så jeg stresset alt for mye og klarte aldri å sette en skikkelig bra tid, forteller Emil. Tidskjøringen endte med en 28 plass, snaue 5 tiendeler bak raskeste fører. 28 plass på tidskjøringen ga et 14 startspor i hvert innledende heat, og håpet om å komme til en finale var absolutt til stede.e_antonsen_action.jpgI det første heatet fikk Emil en knallstart og jobbet sakte og sikkert opp til en femte plass når målflagget ble gitt, og med meget gode rundetider så var hele teamet meget fornøyde. Det skulle kjøres totalt fem innledende omganger før det ble klart om hvilke 34 sjåfører som hadde kvalifisert seg direkte til A-finalen. På 5 heat hadde Emil resultatene 5, 5, 8, 15 og 6 plass, noe som ga et 14 startspor i pre-finalen og målet var nådd! – Det er så deilig at jeg har klart å komme meg til finalen i World Cup, og med et så bra startspor så kan det meste skje under pre-finalen og finalen. Alt som skjer nå er bare en bonus, forteller Emil etter å ha fått vite at målet er nådd.
Fra et 14 startspor i pre-finalen fikk Emil en meget god start i det meget varme været i Italia, med over 30 varmegrader så ble det utrulig godt feste i banen. Rundene gikk og Emil klatret seg sikkert oppover i feltet, det var liten tvil om at 19åringen nå hadde bestemt seg for å klare et godt resultat. Emil kjørte seg fra 14 og opp til 6 plass i pre-finalen, som avgjør startposisjonene i selve finalen.

Nå skulle alt avgjøres, Emil sto klar i tredje startrekke og sjette startspor. Etter en bra start var Emil oppe på en femte plass etter den første runden. Når lederen og andreplassen krasjet gjorde det at det plutselig ble en tredjeplass, med 15 runder igjen. Emil var ikke fornøyd med tempoet til sjåføren som lå på andreplass, og kastet seg sikkert forbi i enden av langsiden med en hastighet på 170 kilometer. Sjåføren som ble kjørt forbi av Antonsen bom-giret og da ble det raskt en luke fra Emil og nedover. Etter mange nervepirrende runder kunne 19 åringen fra Stokke tilslutt krysse målstreken som nummer to! – Dette er helt sykt, jeg er verdens nest beste fører i denne klassen akkurat nå. Alt fungerte helt perfekt hele helgen. Denne sølvmedaljen deler jeg med flere andre. Både teamsjefene Tor Steinar Aamodt, Danilo Rossi og pressesjefen Terje Flåten skal ha mye av æren for dette. Og selvfølgelig mamma, pappa og kjæresten min Malin, forteller Emil ydmykt.