Sølve Østbø fra Vikedal vant Bilcross Jr. Challenge

IMG_9333Det var 8 veldig jevne og gode finalister som kjempet om å vinne Bilcross Jr. Challenge på Gardermoen Motorpark 2. pinsedag. Og det ble en spennende finale.

Deltagere fra Vikedal i sørvest til Svolvær i nord måtte gjennom mange utfordringer før vinneren kunne kåres. Dagen startet med kjøring med både forhjul- og bakhjulsdrevne bilcrossbiler. Alt ettersom hva man er vant til å kjøre og hvor mye man har kjørt, kan dette være en utfordring. Men til tross for ukjent bane og en smule prestasjonsfrykt ble oppgaven godt løst av alle deltagerne.

IMG_4585Også i år var Fredrik Brenna Lund, trener i NBFs Talentutvikling, tilstede for å ta deltagerne gjennom en fysisk test som bringer frem en god porsjon melkesyre. Her ble det vist utrolig god innsats, deltagerne gav alt og mere til. Testen viste at de 8 finalistene var i god fysisk form selv om det tok litt tid å få igjen pusten etter endt dyst.

IMG_4717Den siste kjøreutfordringen er kanskje det gjeveste en slik dag. Shortcar AS stilte opp med en sprek Shortcar Bandit (600 ccm). Dette er et kjøretøy som var ukjent for alle og noe annet enn å kjøre bilcrossbil. Disse bilene stiller høye krav til sjåføren, man må lese banen og utnytte kjøreegenskapene riktig for å få effektiv og rask kjøring.

Nok en gang var det en «langveisfarende» som gikk til topps og dermed ble vinner av årets Bilcross Jr. Challenge, og det var Sølve Østbø som var i toppen i alle øvelsene. Til nå har han kun kjørt bakhjulsdreven bil så for Sølve blir det en ny utfordring når han skal kjøre vinnerbilen, en Opel Corsa A i NMK’s Landsfinale for junior. Men kanskje har han en liten fordel av at denne finalen går på NMK Vikedals bane 1. august.

Det var en utfordrende finale også for juryen siden det var så mange gode deltagere, men de ble til slutt enig om at det var Sølve som jevnt over hadde vist seg som den beste denne gangen.

Det er mange som stiller opp og gjør det mulig å arrangere en slik finale og nok en gang ble finaledagen perfekt gjennomført av NMK Gardermoen. NMK Trøgstad / Landskamp.no har sørget for bilen og de stilte også med en ekstrapremie. En deltager fikk «gullbillett» til Landskamp.no som arrangeres i juni. Gullbillett betyr fri start og denne ekstrapremien ble tildelt Tor Eivind Kristiansen fra NMK Trysil som til tross for at han bare er 16 år også kjempet helt i toppen. Avon dekkservice sponset dekk til vinnerbilen og Akre Sport Support stilte med nye sikkerhetsbelter og nett.

IMG_9328De 8 finalistene var:

Tor Eivind Kristiansen, NMK Trysil
Magnus Knutsen, NMK Hamar
Ruben Karijord, NMK Brønnøy
Sølve Østebø, NMK Vikedal
Ole Arne Særnmo, NAF Sør Østerdal
Petter Fjelstad, NMK Aremark
Thomas Amundsen, NAF Lofoten Motorsport
Henrik Ø Johannessen, NMK Modum og Sigdal

Alle bilder: Rune Johannesen