-Som en drøm som er gått i oppfyllelse

petter-s_act_2_500.jpg-Helt utrolig. Dette er noe jeg har drømt om, og nå har drømmen gått i oppfyllelse. Petter Solberg var strålende fornøyd etter 2. plass med ny Subaru Impreza WRC2008 i Akropolis Rally.

Med en helt ny bil, der alt med unntak av motor er totalt forskjellig fra Subarus forrige rallybil, kjørte Petter Solberg og hans kartleser Phil Mills inn til sensasjonell 2. plass i helgens Akropolis Rally i Hellas.

-Dette er en vending for oss. Andreplassen her var utrolig viktig for meg og for hele Subaru-teamet. Men det viktigste er at det er mer på gang. Bare vent. Dette er en skikkelig vinnerbil, jubler Petter Solberg. Nå kan han nesten ikke vente på neste løp i Tyrkia om kun to uker.

-Det er langt større potensial i bilen enn vi har klart å vise her i Hellas. Vi har fortsatt en del ting å justere før bilen er helt optimal. Men den er utrolig å kjøre. Balansen og kjøreegenskapene kan ikke bli bedre, mener Petter Solberg.

Da Petter kunne krysse mållinjen på 2. plass i årets 7. VM-runde, drøye minutt bak vinneren Sebastien Loeb, var det hans beste VM-plassering siden Rally Portugal i mars i fjor. Med åtte VM-poeng gikk også Petter opp til 6. plass i VM-stillingen så langt i år.

Allerede etter første dag på de svært krevende fjellveiene like utenfor Athen og i over 35 varmegrader, var Petter Solberg på en 3. plass i det greske VM-løpet. Løpets sju første fartsetapper ble tilbakelagt uten problemer av noen art.

På lørdag sto nye seks etapper på programmet, og igjen ble det en dag uten problemer for Solberg og hans britiske kartleser Phil Mills.

-Forventningene til den nye bilen har vært store, og den innfrir og mer enn det. Dette blir en vinnerbil, sa Petter Solberg der han strålte om kapp med sola i Athen på lørdag ettermiddag. Da var han oppe på 2. plass i løpet, kun 28 sekunder bak løpets leder, Sebastien Loeb.

På søndag var målet å komme seg gjennom og beholde andreplassen i løpet. Det klarte Petter Solberg med glans, og dermed var drømmedebuten med ny Subaru Impreza WRC2008 et faktum.

Vinner av løpet ble franske Sebastien Loeb. På 3. plass endte finske Mikko Hirvonen. Loeb tok over VM-ledelsen fra Hirvonen med dette resultatet. Subarus Chris Atkinson ligger fortsatt på 3. plass sammenlagt.

Neste VM-runde er Rally Tyrkia 13.-15. juni.