Sondre Evjen debuterer i rallycross

sondre_evjen
Kun ni dager etter at han fylte 18 år debuterer Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal i rallycross. Den tidligere bilcrossføreren skal kjøre årets første løp i mesterskapet «Rallycross on Ice» i svenske Piteå på søndag.

Går det som Evjen håper, er dette første steg mot en karriere som internasjonal rallycrossfører.

Etter tre år med bilcross, og en rekke gode resultater i norske juniorløp, er Sondre Evjen fra NMK Gol klar til å ta steget opp til rallycross. Debuten skjer i svenske Piteå på søndag i klassen Supercar Lites hvor det kjøres med biler med firehjulstrekk og over 300 hestekrefter.
– Overgangen fra bilcross blir selvsagt stor, men jeg har testet bilen ved flere anledninger allerede og føler jeg behersker det bra. Uansett er jeg ydmyk og jeg vet jeg har mye å lære. Kommer jeg til en semifinale på søndag er jeg veldig fornøyd, sier Sondre Evjen.
Supercar Lites er klassen under kongeklassen Supercar, hvor store profiler som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sverre Isachsen kjører. Planen til Evjen er å kjøre full sesong i årets Europamesterskap i Supercar Lites, men aller først skal han kjøre vintermesterskapet som består av fire løp på isunderlag i skidestinasjonene Piteå, Sälen,
Trysil og Åre.
– Jeg har ingen erfaring med å kjøre løp på is og snø, men jeg har testet litt og det fungerte bra. Uansett blir disse vinterløpene en god oppladning til sommersesongen.

Kjører for svensk team
Sondre Evjen har sikret seg en plass i teamet JC Raceteknik, som drives av svenske Joel Christoffersson. Dette teamet har ansvaret for å drifte bilen, og sørger for både frakt og mekanikere både på og mellom løpene. Og det er ingen ting som overlates til tilfeldighetene når Sondre Evjen nå debuterer i rallycross.
– Vi satset seriøst på bilcross også, men nå blir alt selvsagt mer profesjonelt. Jeg har store mål for min karriere og drømmen er jo en gang å bli verdensmester. Men veien dit er lang, og jeg får ta steg for steg, forklarer 18-åringen.

Sverre Isachsen som mentor
Med seg på laget har han tidligere Europamester, og nå fabrikksfører for Subaru i USA, Sverre Isachsen. Isachsen fungerer som en mentor for Evjen, og skal lære han om både kjøring og oppsett av bil.
– Jeg hjelper Sondre fordi jeg har utrolig stor tro på han og opplegget de nå er i gang med. Han har imponert stort på testene han har gjort med bilen, men samtidig har han mye å lære. Min jobb er å lære han om blant annet sporvalg, og hvordan han skal stille inn støtdemperne på de forskjellige banene, forteller Isachsen.
Fjorten deltakere er påmeldt i Piteå og konkurransen blir knalltøff. Til start finner vi førere som Fords fabrikksfører i USA, Patrik Sandell, og tidligere vinner av Bilsporttalentet Thomas Bryntesson. I tillegg stiller Niclas Grönholm, sønnen til tidligere verdensmester i rally, Marcus Grönholm, til start, samt Pernilla Solbergs bror, Jonathan Walfridsson og sønnene til teamsjefen i Fords fabrikksteam, Kevin og Oliver Eriksson.
– Det er mange gode førere som stiller til start, og ettersom det er mitt første rallycrossløp kjører jeg mest for å lære denne helgen. Takket være gode samarbeidspartnere fra hjemdistriktet har jeg nå fått muligheten til å kjøre disse løpene i vinter, og det er jeg svært takknemmelig for. Sannsynligvis er dette den beste skolen jeg kan gå for å være best mulig forberedt til EM senere i år, avslutter Sondre Evjen.