Sondre Evjen går for pallen i RX2

Sondre Evjen sesongdebuterer i det internasjonale RX2-mesterskapet på belgiske Mettet denne helgen, og målet i år er å komme på pallen sammenlagt.

Selv om helgens løp i RX2 er årets første, så er det langt fra noen sesongdebut for Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal. I vinter kjørte 20-åringen inn til en tredjeplass sammenlagt i Rally X on Ice. Sommersesongen begynte han med et løp i RallyX Nordic på svenske Höljes sist helg, hvor han kjørte inn til en 4. plass i RX2-klassen. Men det er først nå sesongen starter på ordentlig.

-Jeg er veldig klar for å starte den internasjonale serien nå. Jeg går for mest mulig poeng i mesterskapet, og sammenlagt håper jeg å ende på pallen, sier Sondre Evjen.

I fjor endte Hallingdølen på en åttendeplass sammenlagt, og ble med det beste nordmann.

-I fjor var det mye uflaks, men jeg viste med en andreplass i finaleløpet at jeg kan henge med helt i toppen. Det viste jeg også med seieren i Latvia i 2016. Derfor er fokuset i år på å gjøre minst mulig feil på banen, og også hele tiden sørge for at bilen forhåpentligvis holder og at vi unngår tekniske problemer. Klarer vi alt dette, så er en pallplass sammenlagt innen rekkevidde.

I Höljes sist helg kjempet Evjen om seieren, og lå på en andreplass da han ble påkjørt. Og nivået i Rally X Nordic står ikke mye tilbake for nivået i den internasjonale RX2-serien, som kjører sammen med VM-rundene til Petter Solberg og co.

RX2 består av sju løp, og årets høydepunkt blir VM-runden på Hell i Trøndelag. Ellers blir det løp i både Canada og Sør-Afrika, i tillegg til flere løp i Europa.