Sondre Evjen går for pallplass

S_Evjen_16_05
Kommende helg kjører Sondre Evjen RX Lites på Lånkebanen i Trøndelag, og han er klar på hva som er målet. 

Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal er blant førerne som stiller til start når både EM og VM i rallycross tar turen til Lånkebanen førstkommende helg. Sondre kjører i år sin første sesong i rallycross, og har vist at han har tempoet til å henge med i toppen når alt fungerer. 

– Jeg gleder meg veldig til å kjøre på Lånke. Jeg er sikker på at det blir veldig moro, og det har vært et av de største målene hele sesongen, sier han.

Runden i Norge er den fjerde i cupen for RX Lites-klassen, og Sondre har vist at han har tempoet som trengs i flere av de tidligere løpene. Tekniske problemer og uhell har imidlertid gjort at det ikke har blitt noen pallplasser på unggutten enda. Det har han planer om å gjøre noe med i helgen.

– Denne helgen er det pallen som gjelder, sier han og trekker frem det faktum at det har blitt gjort mye med bilen de siste ukene for at den skal være i topp stand. Blant annet fikk han en ny motor før løpet i det nordiske mesterskapet som gikk forrige helg.

– Jeg tror aldri bilen har vært så bra som den er nå, og selv om det kanskje er mest psykisk virker det som den nye motoren har enda litt bedre drag, sier Evjen.

Helgens runde starter med trening og innledende runder fredag og lørdag, før semifinalene og finalen går av stabelen på søndag. Det vil blir sendt innslag fra RX Lites på NRKs sendinger fra VM-runden, og finalen vil også sendes direkte på NRK2 rundt klokken 15.00.