Sondre Evjen imponerte i Sälen

evjen 16 jan
I konkurranse med blant annet firedobbel STCC-mester Richard Göransson kjørte Sondre Evjen inn til en imponerende femteplass i sitt andre rallycrossløp noen gang.

Årets andre løp i ”RallyX On Ice”-serien gikk av stabelen i Sälen fredag. Her stilte Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal og NMK Gol til start sammen med 15 andre førere hvorav mange er store navn innen motorsporten. Blant de tøffeste konkurrentene var firedobbel STCC-mester Richard Göransson, tidligere vinner av ”Årets Bilsporttalent” i Norge, Thomas Bryntesson og fjorårets sølvvinner i EM, Kevin Eriksson.

Evjen kjørte bra i de innledende omgangene, og ble belønnet med en plass i semifinalen. Her fikk han en veldig god start, og var først ut fra startplata. Idet han kjørte over målstreken i semifinalen hadde han nådd helgens mål om en finaleplass.

– Det var en ekstremt kul følelse å komme seg til finalen – både for meg og alle sponsorene. Det er jo dette vi kjører for, og jeg vil gjerne gi så mye som mulig tilbake til dem, sier Sondre. Selv om Sondre lenge lå på en tredjeplass i finalen ble konkurrentene til slutt litt for tøffe, og det endte med en 5. plass for 18-åringen fra Ål. Det er likevel et resultat han er veldig fornøyd med.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med dagen som helhet. Men jeg merker at det er et hakk eller to opp til de aller beste, sier han og sikter til førere som har flere år bak seg i nasjonale og internasjonale mesterskap. Før løpet i Sälen hadde Evjen trent mye på kjøring i høyhastighetssvinger. Dette var partiene av banen hvor han tapte mest terreng i seriens første løp i Piteå, men denne gangen gikk det bedre.

– Jeg tapte nok ikke like mye på det i dag, så treningen vi har gjort har helt klart hjulpet. Nå gjenstår det bare å få inn mer kjøretrening og jobbe med fokuset gjennom løpene, sier han. Richard Göransson vant løpet i Sälen med god margin foran Kevin Eriksson. Tredjeplassen gikk til Alexander Westlund. Neste løp i ”RallyX On Ice”-serien går ”på hjemmebane” i Norge. Allerede fredag 4. mars stiller Evjen til start i seriens tredje, og nest siste, løp i Trysil.

Resultat,
RallyX On Ice, deltävling 2, Lindvallen 26 februari.
Final.
1) Richard Göransson, Örebro RC
2) Kevin Eriksson, MK Speed
3) Alexander Westlund, Gestrike RT
4) Miki Weckström, Finland
5) Sondre Evjen, Norge
6) Thomas Holmen, Norge

Semifinal 1.
1) Miki Weckström, Finland
2) Richard Göransson, Örebro RC
3) Sondre Evjen, Norge
4) Tejas Hirani, Kenya
5) Jonas Ökvist, Piteå MS

Semifinal 2.
1) Alexander Westlund, Gestrike RT
2) Kevin Eriksson, MK Speed
3) Thomas Holmen, Norge
4) Oliver Eriksson, MK Speed
5) Thomas Bryntesson, Norge

Mästerskapet efter 2 av 4 deltävlingar.
1) Kevin Eriksson, MS Speed, Olsbergs MSE, 24 poäng
2) Alexander Westlund, Gestrike RT, Westlundsrx, 20
3) Richard Göransson, Örebro RC, Brink Motorsport, 15
4) Sebastian Eriksson, Hagfors MK, Olsbergs MSE, 15
5) Tejas Hirani, Kenya, Olsbergs MSE, 9
6) Jonas Ökvist, Piteå MS, Norrbottens Bildemontering AB, 9
7) Miki Weckström, Finland, Set Promotion, 8
8) Thomas Holmen, Norge, Bård Holmen, 8
9) Thomas Bryntesson, Norge, JC Race Teknik, 8
10) Sondre Evjen, Norge, JC Race Teknik, 6

RallyX On Ice 2016
31 januari: Piteå
26 februari: Lindvallen, Sälen
4 mars: Trysil, Norge
11 mars: Åre