Sondre Evjen er klar for Barcelona

S_Evjen_16_05_2
Sondre Evjen (18) fra Ål i Hallingdal satser på finaleplass i årets nest siste løp i RX Lites.

 

RX Lites-serien har hatt en lang sommerpause, og Sondre Evjen har ikke kjørt løp med bilen siden den femte runden i serien gikk av stabelen i Sverige første helgen i juli. Det betyr imidlertid ikke at han er uforberedt foran helgens løp på den provisoriske rallycrossbanen i Barcelona.

 

– Jeg har kjørt mye bilcross gjennom sommeren, og vi var i Sverige og testet rallycrossbilen tidligere denne uka. Selv om det er en annen kjørestil, så går det fortere og fortere å venne seg til det igjen, sier Evjen.

 

Det er imidlertid ikke hvilke som helst bilcrossløp unggutten har kjørt i sommer. Han vant juniorlandsfinalen i slutten av juli, og deltok også i landsfinalen for senior i august. I tillegg tok han med seg en fjerdeplass i RallyX Nordic i juli. Nå er det imidlertid fullt fokus på RX Lites-mesterskapet i de to gjenværende rundene, og Evjen gleder seg til start i Barcelona.

 

– Jeg er veldig klar for å kjøre løp igjen nå. Det blir morsomt å kjempe med de beste i Europa igjen, sier han.

 

Konkurransen i klassen er tøff, men Evjen er klar på hva som er målet.

 

– Jeg har tro på at vi kommer oss videre til finale denne gangen, og jeg har veldig lyst til å være med og kjempe om pallplassene, sier han.

 

Helgens runde i Barcelona er den nest siste i mesterskapet, og foran dette løpet ligger Sondre Evjen på en sjetteplass i mesterskapet. I løpet av hele sesongen er det 23 førere som har deltatt og tatt poeng i RX Lites-serien.