Sondre Evjen klar for Höljes

S_Evjen_16_05_BEL
I helgen er det klart for ”The magic weekend” i svenske Höljes, og Sondre Evjen (18) fra Ål i Hallingdal håper på pallplass i det tradisjonsrike løpet.

Rallycross-rundene på Höljes er blant de mest tradisjonsrike på kalenderen, og hvert år tar tusenvis av fans turen til banen rett over svenskegrensen ved Trysil. Stemningen er alltid god, og helgen i Höljes har derfor fått kallenavnet ”The magic weekend” i rallycrossmiljøet. Sondre Evjen gleder seg veldig til å stå på startstreken foran alle tilskuerne.

– Dette blir veldig tøft! Höljes er jo nærmere hjemme enn Lånke, så dette blir nesten som å kjøre på hjemmebane, sier 18-åringen fra Ål i Hallingdal.

Selv om kalenderen viser juli glimrer sommeren med sitt fravær på Höljes. Værmeldingen viser 14 varmegrader og regn gjennom hele helgen, og mye tyder dermed på at Evjen får sin løpsdebut på vått føre.

– Det regnet veldig da vi testet på Hockenheim tidligere i år, men jeg har ikke kjørt løp på vått enda. Forholdene blir som de blir, og vi må takle det som kommer, sier Evjen.

Forrige EM-løp på Lånke-banen i Stjørdal var preget av en del problemer, men nå skal alt være i orden.

– Vi testet i Karlstad på mandag, og da fungerte alt veldig bra, sier Sondre.

Vanligvis er det i overkant av ti førere som stiller til start i RX Lites-klassen på de forskjellige EM-løpene. Denne helgen blir imidlertid konkurransen tøffere, og det er hele 18 biler til start i klassen.

– Når det er så mange biler til start blir de innledende rundene enda viktigere. Vi må levere toppresultater hele veien for å sikre en god plassering i semifinalen, sier Evjen. 

Til tross for den tøffe konkurransen er Evjen imidlertid klar på hva som er det ultimate målet – nemlig en pallplass. 

– Vi kjører med det som målsetning, og hvis vi får en plass blant de fire første i semifinalen og kommer oss videre derfra bør det helt klart være mulig, avslutter han.