Sondre Evjen klar til sesongstart


Søndag starter rallycrossfører Sondre Evjen årets sesong med Rally X On Ice, og det første løpet i svenske Söderhamn.

Som i fjor starter Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal sin sesong med vinterserien Rally X On Ice. Dette mesterskapet består av tre løp, hvor et går på hjemmebane i Gol.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen igjen. Bilen er den samme som i fjor, men jeg har noen nye mekanikere. Alt ser bra ut, og målet er å havne på pallen sammenlagt i Rally X On Ice, forteller Sondre Evjen. 19-åringen gjennomførte sin første sesong i rallycross i fjor, og høydepunktet var da han vant finaleløpet i Latvia. Også i år skal Evjen kjøre det internasjonale mesterskapet som nå har byttet navn til RX2, og da passer det bra å varme opp med snøkjøring i Norge og Sverige.

– Det er litt annerledes å kjøre på snø og is enn på grus og asfalt, men det er god trening. Og jeg gleder meg veldig til løpet på min hjemmebane, på Fuglehaugen Motorsenter i Gol den 4. mars. Den banen kjenner jeg godt, og det blir morsomt å vise seg frem på hjemmebane.

Også i år skal Evjen kjøre for det svenske teamet JC Raceteknik og får i vinter Thomas Bryntesson, William Nilsson og Oscar Solberg som teamkamerater. Etter løpene i Söderham og Gol avsluttes vintersesongen med et løp Östersund den 11. mars. Det er RX2-biler som brukes med firehjulstrekk og over 300 hestekrefter.

– Jeg vil takke alle mine samarbeidspartnere som gjør dette mulig. Jeg har god støtte fra det lokale næringslivet i Hallingdal og mange som hjelper meg.

Søndagens løp i Söderhamn er en del av «SM-veckan» hvor en rekke idretter er med. Foruten rallycross arrangeres det konkurranser i idretter som slalåm, hundekjøring, langrenn, innebandy, bowling, dans, bryting, rally og rallycross. Løpet kan du se direkte på SVT og SVT Play, og semifinalene starter ca. 13.15.