Sondre Evjen klar til sesongstart

Publisert 03/02/2017


Søndag starter rallycrossfører Sondre Evjen årets sesong med Rally X On Ice, og det første løpet i svenske Söderhamn.

Som i fjor starter Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal sin sesong med vinterserien Rally X On Ice. Dette mesterskapet består av tre løp, hvor et går på hjemmebane i Gol.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen igjen. Bilen er den samme som i fjor, men jeg har noen nye mekanikere. Alt ser bra ut, og målet er å havne på pallen sammenlagt i Rally X On Ice, forteller Sondre Evjen. 19-åringen gjennomførte sin første sesong i rallycross i fjor, og høydepunktet var da han vant finaleløpet i Latvia. Også i år skal Evjen kjøre det internasjonale mesterskapet som nå har byttet navn til RX2, og da passer det bra å varme opp med snøkjøring i Norge og Sverige.

– Det er litt annerledes å kjøre på snø og is enn på grus og asfalt, men det er god trening. Og jeg gleder meg veldig til løpet på min hjemmebane, på Fuglehaugen Motorsenter i Gol den 4. mars. Den banen kjenner jeg godt, og det blir morsomt å vise seg frem på hjemmebane.

Også i år skal Evjen kjøre for det svenske teamet JC Raceteknik og får i vinter Thomas Bryntesson, William Nilsson og Oscar Solberg som teamkamerater. Etter løpene i Söderham og Gol avsluttes vintersesongen med et løp Östersund den 11. mars. Det er RX2-biler som brukes med firehjulstrekk og over 300 hestekrefter.

– Jeg vil takke alle mine samarbeidspartnere som gjør dette mulig. Jeg har god støtte fra det lokale næringslivet i Hallingdal og mange som hjelper meg.

Søndagens løp i Söderhamn er en del av «SM-veckan» hvor en rekke idretter er med. Foruten rallycross arrangeres det konkurranser i idretter som slalåm, hundekjøring, langrenn, innebandy, bowling, dans, bryting, rally og rallycross. Løpet kan du se direkte på SVT og SVT Play, og semifinalene starter ca. 13.15.

 
WordPress theme by Fredrik Sørlie