Sondre Evjen på andreplass i Sør-Afrika

Strålende kjøring i Sør-Afrika gjorde også at han ble beste nordmann sammenlagt.

Evjen har i år kjørt full sesong i det internasjonale RX2-mesterskapet, og i helgen ble den siste runden kjørt i Cape Town. Der leverte Evjen strålende kjøring gjennom hele helgen, og endte til slutt på en andreplass i finalen – bak franske Cyrill Raymond som også vant serien sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg klarte å tilpasse meg og forbedre kjøringen gjennom hele helgen. Når jeg i tillegg klarte å kjøre meg opp i feltet i finalen kan man definitivt kalle dette en god helg, stråler Evjen etter løpet.

I de innledende omgangene kjørte han inn til femte, åttende og sjettetid i de tre første omgangene, før han leverte nest beste tid i den fjerde og siste omgangen. Med det sikret han seg en plass på første rad i semifinalen. I finalen startet Evjen som nummer tre – bak nevnte Raymond og belgiske Guillaume De Ridder, men kom seg altså forbi belgieren og opp på en andreplass før målflagget vaiet.

– Bilen har fungert veldig bra hele helgen, og jeg har klart å unngå store feil. Det er deilig å nok en gang bevise at jeg har tempoet inne til å kjempe i toppen når alt fungerer, sier han.

Andreplassen gjorde også at Evjen klatret forbi de andre nordmennene på sammenlagtlisten og endte som beste nordmann på en åttendeplass totalt.

– Vi har hatt en del uflaks i år, så å bli beste nordmann i serien var veldig deilig, sier han.

Nå forbereder Evjen seg for neste sesong, og takker samtidig både fans, støttespillere og sponsorer for en morsom og lærerik sesong.

– Uten alle støttespillerne, både i form av sponsorer og fans, vi har med oss hadde vi ikke klart dette. Jeg håper alle har lyst til å bli med oss på ferden videre mot nye og enda større mål i sesongene som kommer, avslutter han.

Resultat

1. Cyril Raymond
2. Sondre Evjen
3. Tanner Whitten
4. Vasiliy Gryazin
5. Guillaume De Ridder
6. Dan Rooke
7. Simon Olofsson
8. Andreas Bäckman
9. Thomas Holmen
10. William Nilsson

RX2 International Series poengstilling

1. Cyril Raymond (FRA) 198 p
2. Dan Rooke (GBR) 154 p
3. Guillaume De Ridder (BEL) 138 p
4. Tanner Whitten (USA) 105 p
5. William Nilsson (SWE) 98 p
6. Simon Olofsson (SWE) 98 p
7. Vasiliy Gryazin (LVA) 98 p
8. Sondre Evjen (NOR) 93 p
9. Glenn Haug (NOR) 76 p
10. Andreas Bäckman (SWE) 69 p