Sondre klar for Lydden Hill

S_Evjen_16_05_2
Sondre Evjen klar for legendariske Lydden Hill
 Etter å ha vært nære en pallplass i Belgia for to uker siden tar Sondre Evjen med seg godfølelsen til England og Lydden Hill.

Lydden Hill er en bane som vekker mange gode minner blant norske rallycross-fans, og i helgen stiller Sondre Evjen til start der i den tredje EM-runden i RX Lites. Det forrige løpet i Belgia endte med en fjerdeplass etter at Evjen ble torpedert ut av ledelsen i finalen, men 18-åringen fikk vist at han har farten som trengs for å henge med i toppen. – Det var veldig gøy å få med seg et ordentlig bra løp, og fra tidligere har jeg også erfaring med å kjøre med en bil som ikke fungerer optimalt. Jeg bør altså være godt forberedt, sier Evjen. Hallingdølen har imidlertid ikke kjørt på Lydden Hill tidligere, så han har brukt video for å bli kjent med banen i forkant av løpet.

– Jeg har på en måte lært meg banen, men samtidig skal det være en krevende bane selv om den ser forholdsvis lett ut. Det er mange svinger som stjeler litt tid på hver runde, forteller Evjen. Målet for helgen er først og fremst å komme seg til en finale. Sondre viste i Belgia at han har farten inne, men det krever at ting klaffer.

– Hvis vi får til en trening hvor alt fungerer og er heldige med trekningen så jeg får et bra startspor åpner det seg mer, sier han. VM-runden i supercars fra Lydden Hill blir vist på NRK1 fra klokken 15.00 søndag 29.05. I denne sendingen vil det også bli vist noe fra RX Lites-mesterskapet.