Spartveit og Bruland vant alt

vikedal_mai_11.jpgNMK Vikedal-førerne Gøran Spartveit og Joakim Bruland vant alt på Vikedal Motorbane på søndag, både innledningsheat og finalene i de to bilcrossklassene.

Utgangspunktet i Vestlandsmesterskapet var det beste for dem begge foran løpet hjemme på Vikedal Motorbane. Joakim Bruland vant den første runden i Bergen i april, mens Gøran Spartveit ble nummer to. Etter runden i Vikedal er de begge på toppen i Vestlandsmesterskapet.
I finalen lå Gøran Spartveit i ledelse da han allerede etter en runde gikk inn i alternativsporet.
-Jeg så i speilet at det kunne gå, og da jeg kom ut igjen i ledelse hadde jeg rimelig bra kontroll innover mot mål, sier Gøran, som kjører sin tredje sesong i bilcross junior i en Ford Taunus.
I fjor ble han nummer seks i Vestlandsmesterskapet, men selv om han nå har elleve poengs ledelse til andremann, Atle Nordpoll Teigland, er han nøktern til det som skal skje videre.
-Målet er å komme høyere opp enn i fjor, og nå vil jeg i alle fall prøve å vinne sammenlagt.
Håkon Tveit NMK Vikedal kom på andreplass i løpet, mens Atle Nordpoll Teigland NMK Bergen ble nummer tre. I Vestlandsmesterskapet ligger Henrik Fluge NMK Bergen på tredjeplass i klassen.

Vant igjen
I seniorklassen var Joakim Bruland like suveren som Gøran Spartveit, og vant alle sine innledningsheat. I finalen ble det likevel litt trangt i starten.
-Støtdemperne var utslitt og dermed ble det en dårlig start, men jeg kom meg opp i ledelse etter første sving og greidde å holde den inn til mål.
Etter to løp i Vestlandsmesterskapet leder han nå med hele 14 poeng, og han har stø kurs mot målet sitt.
-Vant Vestlandsmesterskapet i 2007 og målet er å ta tilbake tittelen i år. Så langt ser det bra ut, seier Joakim Bruland.
NMK Vikedal sine førere tok de ti øverste plassene i bilcrossklassen, og Hans Kristjan Kristjansson og Knut Endre Fønnebø Ringhagen ble nummer to og tre i løpet. I Vestlandsmesterskapet har også Knut Endre Fønnebø Ringhagen andreplassen, mens Torbjørn Østerbø Veland NMK Bergen ligger på tredje plass.

Neste runde i Vestlandsmesterskapet for bilcrossklassene er et nytt løp på Vikedal Motorbane 11. – 12. juni.