Spektakulært åpningsshow på Bjerkebanen 12. februar

stang_wiger_460.jpgHalsbrekkende og spektakulære øvelser i Freestyle Motorcross og Snøscootercross som kan ta pusten fra noen og enhver, vil krydre åpningsshowet til Rally Norway på Bjerke Travbane torsdag 12. februar.

Oslos ordfører Fabian Stang, resten av hovedstadens innbyggere og alle andre rallyinteresserte har virkelig noe å se frem til når Rally Norway innledes på Bjerkebanen. I dag fikk ordføreren møte to av de norske favorittene, Mads Østberg og Anders Grøndal.

-Jeg er selvfølgelig stolt over at også Oslo nå får en del av VM-runden i rally, og jeg vet at publikumsinteressen her i byen er stor. Jeg er også personlig veldig glad for at Rally Norway har en god miljøprofil og tar sikkerheten i sporten på stort alvor, sa ordføreren under en pressekonferanse på Bjerkebanen i dag.

Det vil ikke bare være brødrene Petter og Henning Solberg, Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen som vil stå for showet med sine fartsmonstre av noen rallybiler på Bjerkebanen. Før rallystjernene innleder tidenes andre VM-runde på norsk jord, vil publikum bli varmet opp med et halsbrekkende show der motocrossykler og snøscootere er ingrediensene.

For første gang siden han pådro seg brudd i begge bena vil det være mulig å se FMX-stjernen Andre Villa i aksjon på norsk jord – eller i norsk luftrom (!) på Bjerke Travbane 12. februar. Sammen med FMX-kollega Jostein Stenberg og scootercross-fantastene Aleksander Nordgaard, Jostein Stenberg og Øystein Kjørstad, vil de sørge for et show man sjelden ser i Norge. Du vil få se hopp som kan ta pusten fra noen og enhver – både framlengs og baklengs salto, enkeltvis og parallelt. Slike show som garanterer backflip, det vil si baklengs salto, er ikke hverdagskost. De hopper ca 18-20 meter langt og 10 meter høyt.

For øvrig blir det intervjuer og presentasjoner av topputøverne i rally-VM. Petter og Henning Solberg, Sebastien Leob, Daniel Sordo, Jari Matti Latvala og Mikko Hirvonen – alle er på plass. Det samme er de norske Subaru-essene Mads Østberg og Anders Grøndal. Her blir det nærkontakt med dem alle og mange andre interessante førere, som favorittene i gruppe N, Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Sveinung Bieltvedt og mange andre.

Den første fartsetappen, en såkalt Super Special Stage, kjøres på en trase på indre bane på Bjerkebanen i en utforming som er brukt under andre rallyløp på Bjerkebanen. På nært hold blir det mulig å se verdenseliten mestre både krappe svinger, høy hastighet og hopp. De to rundene Bjerkeetappen kjøres, utgjør snaut to kilometer.

Bilene vil bli fraktet på trailere fra VM-hovedkvarteret på Hamar og til Oslo og tilbake igjen etter åpningsshowet. Fredag morgen 13. februar er det utpurr 07.00 når første bilen får forlaget VM-parkeringen på Hamar, Park Fermé. Deretter går ferden sørover til Grue i Hedmark og Opaker-etappen der første bil starter 09.02. Resten av fredagen vil foregå i Kongsvinger og Grue, med fire fantastisk publikumsvennlige etapper.

Dag 2 (lørdag 14. februar) fortsetter løpet i Ringsaker med den spektakulære «Mountain-etappen» på fjellet før det blir full fart i en trase i Lillehammer. Dagen avsluttes med en egen byetappe i Ankerskogen i Hamar sentrum.

Dag 3 (søndag 15. februar) vil løpet gå i Elverumsområdet med en helt spesiell sisteetappe med målgang på Hedmarksvidda ved Budor gjestegård.