Spennende fight for Røkland i England

S_Rokland_13_okt
Denne helgen kjørte Steve Røkland og hans Britiske kartleser James Aldridge Trackrod Rally Yorkshire som var den femte og nest siste runden i det Britiske mesterskapet. Løpet som arrangeres vest for byen Scarborough på den Engelske østkysten er et av de korteste i årets serie med ca 95 km fordelt på 7 fartetapper.

Dette var det eneste løpet han kjørte i England i fjor med sin R2 bil. De to første etappene ble i år som i fjor kjørt fredag kveld i mørket og i år igjen tapte han verdifull tid på de to prøvene.

–Jeg skjønner ikke hva det er med de to prøvene, i fjor som i år tapte jeg tid her, jeg får ikke flyt i det hele tatt og kjøringen blir hakkete, egentlig samme følelse som jeg har på de korte prøvene på Bjørkelangen som i år utgjorde hele løpet, her har jeg definitivt noe å jobbe med forteller Steve.

 

Lørdag formiddag skulle det kjøres to etapper før service og her var Steve og James i sitt rette ess, de tok igjen 11 sekunder på disse to før det var på tide med dagens første service. Etter servicen var det løpets lengste etappe Langdale på 24 km som skulle kjøres, her setter gutta en ny topptid og sikrer den tredje

etappeseieren på rad denne morgenen, avstanden opp til lederen er nå utrolige 0.1 sekund før de to siste etappene som er en repetisjon av de samme som på fredag, altså de prøvene som ikke gikk så bra og nok en gang blir det tidstap.

–Nesten så det er litt komisk men jeg taper igjen verdifull tid på disse to etappene, jeg blir også slått av føreren bak meg på lista akkurat nok til å havne på en tredjeplass i klassen bare 0.1 sekund bak andreplassen.

Uansett så er jeg fornøyd med å komme til mål, jeg har fått noe å jobbe med og skal studere innboard filmene for å prøve å finne ut hvor jeg må forbedre meg, jeg innser at muligheten for å bli Britisk mester nå er forholdsvis liten, men det er fremdeles teoretisk mulig, sier han.

 

Finaleløpet er Rally Sunseeker helt sør i England, nærmere bestemt byen Pool hvor basen og serviceplassen ligger.

Løpet som er på grus inneholder 10 fartsetapper og arrangeres 18 og 19 Oktober.