Spennende finale i Bilsporttalentet 2022

Tirsdag og onsdag ble årets finale i Bilsporttalentet arrangert på Vålerbanen og Starmoen. Det ble to spennende og innholdsrike dager.

De fem finalistene i årets konkurranse var Petter Sevæs Waskaas, Andrine Rafoss, Tobias Spangen, Marius Solberg Hansen og Karl Peder Nordstrand. De har erfaring fra rally, rallycross, racing, bilcross, crosskart, bakkeløp, gokart og simracing.

Første oppgave for finalistene var et TV-intervju utført av Per Broen fra langvarig samarbeidspartner TV Media og jurymedlem Henning Isdal.

De andre i juryen var Roger Moen, Holm Jacob Matheson, Tommy Rustad, Molly Pettit, Bruno Arntsen og Atle Gulbrandsen.

Etter TV-intervjuet og fotografering var det klart for gokart, hvor Star Group stilte med en Rotax på Vålerbanens gokartbane. Mange runder ble tilbakelagt av alle finalistene.

Neste øvelse på programmet var e-sport, eller virtuell bilsport på en profesjonell simulator levert av Simen Næss Hagen. Her fikk finalistene bryne seg på en rallyetappe i en Skoda Fabia R5. Simulatoren ble for øvrig flittig brukt utover kvelden av både finalister, jury og gjester.

Tirsdagen ble avsluttet med finalens høydepunkt, nemlig kjøring med en Porsche Cayman GT4 ute på Vålerbanen. Dette var den heftigste racerbilen alle finalistene noen gang har kjørt, og de fikk virkelig prøvd seg bak rattet på en fullblods fabrikkbygget racerbil med slicks og 425 hestekrefter.

Onsdagen startet på Starmoen Motorbane utenfor Elverum, hvor bilcross stod på programmet. NMK Elverum og Jørn Grinden stilte velvillig opp med to bilcrossbiler.

På Starmoen var det også klart for den fysiske testen i regi av NBF sin fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass. Her fikk finalistene virkelig kjent på melkesyra.

Siste øvelse var tilbake på Vålerbanen, hvor alle finalistene fikk ti minutter til å presentere seg selv, fortelle om sin karriere og ikke minst presentere sine fremtidsplaner.

Etter dette var det så klart for jurymøtet, hvor vinneren ble kåret, og hvem som vinner blir offentliggjort på NBF sin store premiegalla den 26. november. Vinneren får 300 000 kroner.

-Finalen i Bilsporttalentet er et av årets høydepunkt, og igjen var vi heldige med strålende vær, veldig gode finalister og bra kjøring. Det var imponerende å se det høye nivået på finalistene og vi må igjen takke juryen, samarbeidspartnere og alle som gjør at vi får arrangert Bilsporttalentet år etter år, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Se flere bilder fra finalen her!

Foto: Simen Næss Hagen.