Spennende for Ayla

A_Aagren_13_apr
Etter en meget imponerende debutsesong i Skip Barber i USA tar Ayla Ågren et stort steg fremover i år. Hun blir offisiell fabrikksfører for det franske merket Mygale, og skal kjøre en av deres biler for IndyCar-teamet Bryan Herta Autosport i F1600 Championship Series.

 

Klassen, som i Europa oftest betegnes som Formel Ford, har vært startgropen til de aller fleste toppsjåførene både i Formel 1 og IndyCar.

 

– Dette er ett stort steg for meg kjøremessig, men også i det at jeg får jobbe med et profesjonelt racingteam og en fabrikk i Bryan Herta Autosport og Mygale. Jeg har mye å lære og er sikker på at dette er den desidert beste plassen for meg å utvikles som sjåfør. Det sa en spent Ayla som allerede er i gang med testing før årets første løp som kjøres 13. april.

 

F1600 er en klasse som har fått stor tilvekst med flere bilfabrikanter de siste årene, noe som gjør konkurransen meget tett med hele 28 biler til start. Det faktum at IndyCar teamet Bryan Herta Autosport velger å satse med eget juniorteam i denne klassen veier tungt, og teameier Steve Newey er stolt av å ha Ayla med på laget.

 

– Vi har flere meget imponerende sjåfører til årets sesong. Ayla har vist både gjennom sine Skip Barber resultater og testing at hun har enhver mulighet til å kjempe om seier i hvert eneste løp samt mesterskapet i sitt første år i denne tøffe klassen. Sa Steve Newey, som er full av tiltro til 19 åringen fra Norge, som nå bor i St. Petersburg i Florida.

 

Årets sesong består av 12 løp fordelt over seks løpshelger. De første to løpene kjøres på Virgina International Raceway i midten av April, med neste stop på den legendariske Road Atlanta i begynnelsen av mai måned.

Ayla Ågren er medlem av NBFs Junior Team Norway.