Spennende for Petter Solberg

01solbergp12e10tw183-2.jpgPetter Solberg kjører for å komme på pallen både i VM-avslutningen Wales Rally og VM-sammenlagt til helgen. Det blir spennede dager for Citroën-føreren.

VM-sesongen 2010 er snart ferdig og kun ett løp gjenstår, Rally GB i Wales. Ikke bare er det siste løp for sesongen, men det er også det siste løpet for rallybilene, slik vi kjenner dem i dag. Sebastien Loeb har allerede vunnet VM, men både andre- og tredjeplassen er mulig for flere, blant annet Petter Solberg. Han ligger bare 5 poeng etter Jari-Matti Latvala som er på tredje plass nå.

– Det blir en spennende avslutning på VM sesongen, sier Petter Solberg. – Jeg har så lyst til å stå på pallen på søndag. Ikke bare etter Rally GB, men også for VM totalt. Vi har stått på og jobbet hardt i hele år, med en plass på pallen i VM som mål, og nå har vi faktisk muligheten. Forrige helg var teamet på plass i Wales for en siste test før løpet. Etter totalt 16 mil med kjøring, fikk vi testet forskjellige differ og oppsett for støtdempere. Vi har gjort alt for å sikre at vi skal ha en bil som sitter perfekt på de helgens prøver.

Service-parken er i Cardiff Bay, nærmere bestemt utenfor Millenium Centre og midt på Roald Dahls plass. Et stort juletre, fra Norge, måtte vike plassen for at Petter Solberg World Rally Team skulle få sin plass blant fabrikks-teamene. Men når PSWRT reiser hjem mandag morgen, kommer juletreet tilbake på plass.

Shakedown er flyttet til onsdag kveld, og kjøres ikke langt fra serviceparken. Årsaken er en sykdom blant trærne der shakedown egentlig skulle vært, og man var redd for smittebæring. Prøven som skal benyttes til Shakedown er den samme som brukes som åpnings-etappe torsdag kveld, og helt ny for alle. Underlaget i Wales er grus, men Shakedown og Torsdagens SSS er på asfalt.

Åpningsetappen torsdag kveld er alltså ny for alle, men resten av helgen skal det stort sett kjøres på prøver som de fleste kjenner. Og Petter kanskje best av alle, han er en av de som har konkurrert her flest ganger, og har vunnet 4 av de 8 siste løpene i Wales. Underlaget er grus, og med typisk Walisisk vær blir det fort gjørmete, tåkete – og spennende! Det gjelder å lese forholdene godt, skal man holde bilen på veien, ellers bærer det rett til skogs.

Rally GB starter med en publikums-etappe torsdag 11. november, kl 1930 (lokal tid).