Spennende kamp om poengene i Egersund

Tredje runde i norgesmesterskapet og norgescupen i Crosskart ble arrangert av NMK Egersund i helgen. Ny bane i mesterskapssammenheng og også for de fleste av deltagerne, men en bane som passet bra for Crosskart. NMK Egersund fremstår som en flittig arrangør som arrangerte dette for første gang, og det etter å ha arrangert norgescup i Drifting forrige helg. Crosskartgjengen tar nå sommerferie med stor spenning i de fleste klassene før de 3 siste løpene.

I norgescupen i den minste klassen aldersmessig var det som vanlig mange deltagere på plass og det var Alvin Brøderud fra KNA Kongsvinger som tok sin andre seier for sesongen. Han vant foran Magnus Bakken fra NMK Valdres og Emil Skeie fra NMK Konsmo. Brøderud leder dermed cupen foran Skeie. Disse to har skaffet seg et lite forsprang til Håkon Prestrud (Spydeberg Motorklubb) og Jørgen Lindland (NMK Konsmo) som ligger nesten likt på poeng.

I Xtreme Jr. fortsetter Dennis Vik fra NMK Konsmo sin bra kjøring. Han vant alle innledende omganger og finalen. Anniken Lindfjord fra NMK Elverum hadde fire andreplasser før finalen og var dermed kvalifisert som nummer fire til finalen, men hun kjørte inn til 2. plass og klatret dermed til 2. plass også i norgescupen. Colin Gundersen fra KNA Eiker ble nummer tre i løpet og ligger også som nummer tre i cupen. Men her er det veldig jevnt poengmessig og det ligger an til mange spennende kamper i andre halvdel av sesongen.

Etter to femteplasser kunne endelig Patrick Ruud fra NMK Gardermoen ta steget helt til topps på seierspallen i klasse 2. Han vant foran Ola Ulland fra NMK Kongsberg og Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo. Spilling leder NM i klasse 2 foran Ruud og Peder Johansen (NMK Grenland). Også i denne klassen er det veldig jevnt foreløpig.

Kim Rino Weire fra NMK Konsmo og Simen Billingsø fra KNA Kongsvinger lå likt etter to NM-runder i klasse 3. I Egersund var det Weire som var best og vant foran Billingsø, med Jonas Sørli fra NMK Aremark. Disse tre utgjør også topp tre i NM-sammendraget is samme rekkefølge, men Even Hoff Knai (NMK Hadeland) er like bak i sammendraget.

Sondre Brendryen fra NMK Melhus har vært ubeseiret de to første løpene i 650-klassen, men denne gangen var det Aron Jensen Marum fra NMK Grenland som tok sin første seier for sesongen, foran Brendryen. Sebastian Myhr Bjerkli fra NMK Melhus ble nummer tre. Brendryen leder NM foran Bjerkli, med Espen Holmesland (NMK Konsmo) rett bak.

Det tetter seg veldig til i NM for Crosskart Xtreme. Denne gangen var det Jens Hvaal fra NMK Grenland som imponerte mest i klassen med å kjøre seg opp fra D-finale til å vinne A-finalen. Han vant foran Stian Raen fra NMK Konsmo og Markus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen. Nikolai Haldammen (KNA Kongsvinger) som fortsatt leder i NM-sammendraget ble nummer 7 i løpet. Han leder foran Sindre Trøyterud (NMK Solør) og nevnte Raen.

Det kan tyde på at det kan lønne seg å både trene og forberede seg godt til siste halvdel av mesterskapssesongen, i alle klasser. Her er går det mot en veldig spennende høstsesong.

Mini deltok også her som gjesteklasse med 15 deltagere til start.

Neste løp arrangeres av NMK Gardermoen 24.-25. august.

Resultater fra 3. NM- og NC-runde

Poengstilling

Bilder fra utøvernes egne FB sider og Ballongbilen.