Spennende NM/NC runde på Gardermoen

Tett start kl 3NMK Gardermoen arrangerte den 4. runden i Norgesmesterskapet og Norgescupen i rallycross 29.-30. august på Gardermoen Motorpark. Det var også 8. løp i Norgesmesterskapet for Shortcar. Hele 132 deltagere stilte til start på løpet som ble flott gjennomført av arrangøren i strålende solskinn hele helgen.

Premie kl 1Bare 3 poeng skilte de 3 beste i Supernasjonal klasse 1 (inntil 1600 ccm) før denne runden, med Thomas Hårberg, NMK Verdal/Levanger i ledelse. Hårberg styrket sin ledelse i det han vant helgens løp. Men Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport rykket opp fra tredje til andre plass da han ble nummer 2. Preben Myklebust, NMK Egersund nådde ikke helt opp denne helgen og ble nummer 5. Dermed ligger han på tredjeplass før det siste løpet. Thomas Hårberg er forøvrig også tatt ut til finalen i Bilsporttalendet 2015.

Vinner klasse 2 2I Supernasjonal klasse 2 (inntil 2000 ccm) økte også Steinar Stokke, NMK Bergen sin ledelse da han vant løpet. Han økte dermed ledelsen til Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland som ligger på andre plass. Jacobsen ble nummer tre i løpet etter Erik Svartås, NAF Øvre Østfold.

Premie kl 3 2NM i Supernasjonal klasse 3 så ut til å bli en kamp mellom Stian Haugan, KNA Telemark og Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad før dette løpet. Og i innledende omganger var det først og fremst disse to det stod mellom med to omgangsseiere hver. Men i finalen var det Herbjørn Haug, NAF Motorsport Vålerbanen som kjørte først over mål. Rune Engesvoll, NMK Gardermoen ble nummer to og Stian Haugan nummer 3. Østreng kom i en hard smell med et autovern i første runde og måtte bryte finalen. Haugan kom dermed litt nærmere nok et NM gull og Haug nærmet seg Østreng. Det går mot en veldig spennende NM avslutning i denne klassen.

I norgesmesterskapet for Shortcar Extreme lå Julius Slatlem, NAF Nordre Vestfold og Sivert S. Johansen, NMK Grenland på første og andre plass i mesterskapet før helgen og disse ble også henholdsvis nummer en og to i løpet. Med seg på pallen fikk de Steinar S. Klev, NMK Kongsberg. Mesterskapet av sluttes med to løp på Vålerbanen (racing) 18.-20. september.

Vinner RCN kl 1Atle Aamodt, NMK Trøgstad gikk opp i ledelse i Norgescupen for RCN under 2,4 ccm da han vant løpet på Gardermoen. Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo fikk tidligere denne uka vite at han var tatt ut til finalen i Bilsporttalentet 2015 og i helgen gjorde han sitt beste løpet for sesongen med å bli nummer to. Agnar Bakken, NMK Valdres ble nummer 3. Robin Slåttekjær som ledet norgescupen før dette løpet ble nummer seks. De to gjeveste medaljene blir det Aamodt og Slåttekjær som skal slåss om i det de møtes på Aamodt sin hjemmebane på Momarken.

Vinner RCN kl 2Nicholas Andersen, KNA Indre/Ytre Østfold har vært ganske suveren tidligere i år i RCN over 2,4 ccm og det var han også nå i innledende omganger med tre bestetider. Men i finalen gikk det ikke helt som det pleier og Andersen ble nummer 6. Vant løpet gjorde Kenneth Kristiansen, NMK Hurum og Røyken foran Steffan Jacobsen, NMK Grenland og Edvall Martin Stenberg, NMK Hadeland.

Vinner junior13 ungdommer stilte til start i Rallycross Junior cup. Og her ble det virkelig spennende. Et hundredel skilte de to første i mål og det var Marius Bermingrud, KNA Eiker som trakk det lengste strået denne gangen foran Sindre Biksrud, NMK Gol. På tredjeplass kom Ole Markus H. Jørgen, NMK Gardermoen. Heine Rudi, NMK Nore og Uvdal (nr. 4 i løpet) leder fortsatt cupen foran Karoline Breivik, NMK Bergen (nr. 6 i løpet). Bermingrud er med dette løpet med i medaljekampen i cupen.