Spennende og lærerik NM-runde for Veiby

O_C_Veiby_15_Numedal
Ole Christian Veiby lå an til å bli raskeste fører med tohjulstrekker under Numedalsrally. Men på den siste etappen ble det en tur i snøbrøyta. – Dette har vært et veldig lærerikt løp, sier 18-åringen.

 

Før sesongens tredje NM-runde ga unggutten fra Kongsvinger og hans kartleser Anders Jæger beskjed om at de for første gang i rallykarrieren skulle gi full gass fra første meter i sin Citröen DS3 R3T.

– Jeg synes vi gjorde det vi skulle. Vi kjørte på grensen hele dagen og hadde våre episoder under løpet. Det har vært veldig lærerikt, og jeg synes vi har håndtert det bra, sier Ole Christian, som hadde som mål å bli raskeste tohjulstrekker. Før den siste etappen hadde han et godt grep om å klare det. Han ledet med drøyt sju sekunder på Steve Røkland. De to hadde knivet gjennom hele løpet om å være raskeste bil som ikke drar på fire hjul.

– Steve har kjørt meget fort hele dagen, og selv om jeg hadde et overtak på han, visste jeg at jeg måtte kjøre for fullt for å holde han bak meg. Dessverre kom jeg for fort inn i en venstresving. Bakenden på bilen havnet i brøytekanten, og jeg snurret av veien på den siste etappen, forteller han.

Der sto gutta godt parkert, og måtte frem med snøskuffene. De måkte snø så svetten rant, men maktet ikke å få bilen på veien før makstiden var ute.

– Hvis jeg skal gi en kort oppsummering av løpet, så fikk jeg 10 mil med fart, og en time med snømåking. Det har med andre ord vært god trening både i og utenfor bilen, sier han med et smil.

Selv om det endte med brutt løp, er han likevel fornøyd med utbytte av Numedalsrally.

– Jeg har aldri vært i denne situasjonen før, og det å kunne kjøre for fullt fra start har vært en form for barrieretrening jeg ikke har hatt tidligere i konkurransesammenheng, forklarer han.

Johan Kristoffersson, Oles teamkamerat i rallycross, gjorde sin debut i rally. 18-åringen skryter veldig av svenskens debut.

– Johan er en utrolig dyktig sjåfør. Jeg vet ikke om noen som har prestert like bra i en rallydebut. Han hadde en liten test på torsdag, og blir nummer fem på Smådøla med arrangørnoter. Det er meget sterkt, sier Ole.

Nå blir det en liten rallypause frem til mai for Ole Christian Veiby og Anders Jæger. Da stiller de på startstreken i Rally Sørlandet. Sesongens fjerde NM-runde vil bli benyttet som oppkjøring til VM-runden i Portugal, hvor de skal delta i junior-VM.

– Jeg begynner å bli veldig godt kjent med bilen. Jeg tror ikke det er mange i junior-VM som har kjørt så mye bil som meg i vinter. Det er viktig når jeg skal kjempe mot langt mer erfarne sjåfører, poengterer han.

FOTO: Benjamin Ward