Spennende start på årets Rallycross NM

112 førere stilte til start på første løp i årets NM serie som ble arrangert av NMK Grenland 14.-15. mai.

Vinner kl. 1I klasse for til og med 1600 ccm var det knyttet en viss spenning til Trond Marthinsens (NMK Larvik) «comeback» etter at han stod over 2015 sesongen. Og Marthinsen hadde ikke glemt gamle takter, men det var Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport) og Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) som var best etter fire innledende omganger. Og det var nettopp Taraldsen som skulle vise seg å være den beste denne helgen. Han vant foran Christoffer Lia (NMK Trøgstad) som kjørte seg opp fra B-finale til A-finalen og nettopp Trond Marthinsen.

Vinnere kl. 2I klassen for til og med 2000 ccm var Erik Svartås (NAF Øvre Østfold) regnet som favoritt siden han også leder Bakkeløps NM. Og han var også raskest i de innledende omgangene, med Kenneth Johansen (NMK Vikedal) på andre plass. Men det var Daniel Holten (NMK Vikedal) som stod som vinner av en spennende A-finale til slutt. Han vant foran Erik Svartås og Ståle Hagadokken (NMK Valdres).

Vinner kl. 3Klassen til og med 2400 ccm kjørte for første gang om NM poeng, da denne klassen tidligere bare har hatt Norgescup status. Dette er også den desidert største klassen i årets NM og det var 37 biler til start på Grenland. Dette er en veldig jevn klasse og på de fire innledende omgangene var det fire forskjellige førere som satte bestetid. Robin Slåtteekjær (NMK Grenland) stod i beste startspor i A-finalen og det var også han som vant foran Tom Atle Sigfrigstad (NMK Rendalen) og Atle Aamodt (NMK Trøgstad).

Vinnere kl. 4I klassen for biler med de største motorene ble det noen momenter og hendelser som skapte spenning. Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) er nykommer i denne klassen i år, men etter tekniske problemer i innledende omganger stod han først utenfor finaler etter fire omganger. Men en juryavgjørelse (som ikke hadde noe med Jacobsen å gjøre) gjorde at listen ble endret og han fikk siste plass i C-finalen. Denne plassen tok han godt vare på, avansert gjennom finalene og endte til slutt på 2. plass i A-finalen. Ola Frøshaug (NMK Trøgstad) var nummer to etter innledende omganger og stod i fremste rekke i A-finalen. Og han tok også starten, men fordi han allerede hadde tyvstartet en gang måtte han to ganger i alternativsporet. Det resulterte i 5. plass. For det var Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) som var best denne helgen. Han hadde beste startspor og vant også A-finalen foran nevnte Jacobsen og Henrik Paulsen (NAF Motorsport Gjøvik)

Vinnere juniorRallycross Junior Cup hadde 14 deltagere og det var Marius Bermingrud (KNA Eiker) som vant foran Sindre Biksrud (NMK Gol) og Steffen Hansen (NMK Gardermoen).

NM poeng finnes her.

Neste NM runde i rallycross arrangeres av NMK Gardermoen, Gardermoen Motorpark, 28.-29. mai.