Spennende periode i USA for Ågren

a_aagren_usa.jpgAyla Ågren sikret seg i helgen enda en pallplass i det Amerikanske Skip Barber mesterskapet. Bare to uker har gått siden hun tok steget opp på pallen for første gang som formelfører, og med helgens tredjeplass begynner hun nå virkelig å true de etablerte førerne i Skip Barber.

– Jeg likte meg godt på Autobahn Country Club banen med en gang, sa Ayla. og dette viste også tidene relativt raskt. Selvom jeg hadde litt små problemer og feil i løpet av helgen, jobbet vi på videre, og dette endte da opp med enda en pallplass.

Helgens fire løp kjørtes på Autobahn Country Club i Chicago, og der var 19-åringen rask med en eneste gang. I kvalifiseringsrundene endte Ayla opp som nummer to og nummer tre. I lørdagens to løp var hun uheldig og endte opp som nummer seks og syv, men det hele snudde fort på søndagen. Etter trøbbel på den første runden datt hun ned til bakenden av feltet og kjørte seg imponerende opp til en fantastisk tredjeplass. Det fjerde og siste løpet startet hun som nummer syv og endte opp som nummer fem etter å ha kjempet for tredjeplassen hele løpet.

Med bare to løpshelger igjen i årets sesong har arbeidet mot 2013 for alvor begynt. Målsetningen er å flytte opp til det Amerikanske Formel 2000 mesterskapet, og Ayla har allerede hatt flere lovende samtaler med det anerkjente teamet Andretti Autosport. Andretti er ett navn som har lang historie innen racing med både IndyCar og F1 titler. Samtidig som at de driver IndyCar team er de også involverte i IndyCar sitt utviklingsprogram, Mazda Road to Indy. Og det er nettop der Ayla håper hun kan få innpass.

– Bare å få komme til Andretti sine lokaler var stort. Kommenterte Ayla. – Gjennom hele gjennomvisningen av lokalet deres, kommer det tydlig fram at de er et effektivt og enestående team. Bare tanken på at man kanske skal få muligheten til å jobbe med et team som Andretti, er ganske utrolig.