Spenning i Rallycross NM

Vinnere klasse 1Fjerde NM runde i Rallycross og Rallycross Jr. Cup ble arrangert av NMK Fluberg på Vinjarmoen Motorbane 20. -21. august. I vekslende vær ble det en runde med mye action og resultater som skaper stor spenning foran den siste og avgjørende runden som arrangeres på Momarken Bilbane 10. september. Det er mange poeng som skal deles ut i hver klasse på det siste løpet og ingenting er avgjort i noen av klassene i medaljekampen.

I klassen for 1600 biler fortsetter Asgeir Taraldsen, NMK Melhus og Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport å være raskest hver sine ganger. Taraldsen hadde 1 poengs ledelse før dette løpet og de hadde begge to omgangseire hver i innledende omganger. Isaksætre var raskest i fjerdeomgangen og tok et NM poeng på Taraldsen der, men sammenlagt var Taraldsen best og dermed var de tilbake til utgangspunktet. Og det var Taraldsen som nok en gang var raskest i finalen. På andre plass kom Knut Øystein Haaland (NMK Larvik) og Isaksætre på tredje. Dermed leder Taraldsen med 6 poeng før siste runde.

Vinner klasse 2 actionI 2000 klassen var det Erik Svartås, NAF Øvre Østfold som ledet foran Daniel Holten, NMK Vikedal, før løpet på Vinjarmoen. Daniel Holten var også best etter innledende omganger foran Ben-Philip Gundersen (KNA Solør Motorsport). Gundersen prioriterer i år EM i TouringCar (som han forøvrig leder) og fikk dermed ikke kjørt første NM runde. Men han har virkelig meldt seg på i kampen om medaljene i NM allikevel. Han vant den poenggivende 4. omgangen og ledet finalen fra start til mål. Robin Bakke Andresen, NMK Trøgstad og Anders Bråten, NMK Hønefoss, gikk videre fra B-finalen og kjørte inn til henholdsvis 2. og 3. plass i A-finalen. Holten lå på en klar andre plass i A-finalen når han fikk motorproblemer og måtte bryte. Svartås ble stående i første sving og ble sist i A-finalen.

Vinnere klasse 3Robin Slåttekjær, NMK Grenland tok nok en seier i 2400-klassen. Han vant foran Fredrik Ågedal, NMK Konsmo og Jørgen Syversen, NMK Aremark. Slåttekjær står uten poeng på andre NM runde og var virkelig på poengjakt i kampen om NM medaljene. Aamodt og Sigfridstad med henholdsvis første og andre plass i NM før denne runden kjørte også A-finale og stillingen før siste runde er at Sigfristad leder med et poeng på Slåttekjær og Aamodt på delt andre plass.

Vinner klasse 4 actionHans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad hadde opparbeidet seg en god ledelse foran runden på Vinjarmoen. Og det skulle vise seg å komme godt med. For det ble ikke Østreng sin helg, og det endte med C-finale og 11. plass. Bak Østreng lå Henrik Paulsen, NAF Motorsport Gjøvik og Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland og de to gutta fikk maksimalt ut av helgen med seier til Jacobsen og andreplass til Paulsen. Dermed skiller det nå 5 poeng mellom de tre beste i denne klassen. Østreng leder med 1 poeng foran Paulsen. Stian Haugan, KNA Telemark kjørte inn til 3. plass i løpet.

Vinner junior actionI Rallycross Jr. Cup ble det stort «mannefall» i A-finalen og til slutt var det Martin Eriksen fra NAF Motorsport Vålerbanen som kunne heve den største pokalen. Han vant foran Helene Hvaal, NMK Larvik og Sindre Biksrud fra NMK Gol. Marius Bermingrud, KNA Eiker har vært ganske suveren i cupen og leder fortsatt komfortabelt selv om det ble 5. plass på Vinjarmoen. Men bak han er det fortsatt spennende og Helene Hvaal ligger på andre plass foran Steffen Hansen, NMK Gardermoen. Jentene har tradisjonelt hevdet seg bra i denne klassen og da blir det Hvaal som får oppgaven med å bringe dette videre med bra resultater på Momarken.