Spenning til siste finale

Årets norgesmesterskap i baneracing ble kjørt på Vålerbanen denne helgen, og for en avslutning det ble.

RACING:Før helgen ble det knyttet stor spenning til årets største GT-klasse nemlig GT5. Her har nemlig hele 25 biler vært innom og sikret seg NM-poeng i løpet av sesongen, og for en underholdning førerne i denne klassen sto for. Før helgen skilte det fire poeng mellom de tre beste, og når Erik Halvorsen kjørte over målstreken som NM-vinner var det med fattige to poeng ned til NM-toer Heidi Frydenhaug.

–    Det ble litt vel spennende dette, var faktisk ikke helt sikker før laurbærkransen ble hengt rundt hode, forteller en fornøyd NM-vinner.
Heidi Frydenhaug innrømmer at hun var skuffet etter finalen. Hun kjørte gnistrende i helgen og vant to av tre finaler på finalehelgen, men hadde litt problemer i nest siste finale, og fikk med seg en tredjeplass og dermed holdt det ikke.
–    Jeg startet P6 og dermed slet jeg veldig lenge med å komme forbi en konkurrent som stengte og presset meg av banen. Når jeg først kom forbi hadde teten allerede kjørt, så det var veldig synd. Vi jobbet oss opp til tredjeplass, men det var ikke nok dessverre, sier Frydenhaug, som tross alt er godt fornøyd med en sølvmedalje. Trond Brekke hadde også muligheten til å vinne NM, men har krasjet i den siste finalen og måtte dermed nøye seg med tredjeplassen.

FEIRET: Like spennende ble det aldri i GT4. Der har Alf Marius Loe Sandberg vært overlegen og vinner 13 av årets 15 NM-runder, og står med 12 av 12 seire etter at tre løp er strøket. Pappa Svein Tore gir Alf Marius en velfortjent dusj av Champagne.
GULLUE: Olav Rygge feiret seieren i GT3 med egen designet gull-lue for anledningen

Feiret en fantastisk sesong
I GT4 har det ikke vært spesielt spennende denne sesongen, men Alf Marius Loe Sandberg viste under NM-finalene hvilken klasse han har holdt gjennom hele sesongen. Han vant alle tre finaler og vinner da 12 av 12 tellende finaler, og er suveren norgesmester i GT4.
–    Det har vært en fantastisk sesong, og jeg er veldig godt fornøyd, fortalte Alf Marius i det han fikk en flaske champagne i hode av sin far, Svein Tore Sandberg.  Nummer to i klassen ble tidligere rallysjåfør Tom Heitmann som klarte å stoppe seieresrekka til Alf Marius Loe Sandberg på Rudskogen tidligere denne sesongen. Tre i klassen ble Vegard H. Svendby.

 

Feiret med stil
I NM-klasse 2 GT2 og GT3 har det også vært relativt liten spenning om NM-gullet. Det sikret Olav Rygge GT3 seg bare ved å kjøre kvalifiseringen på lørdag. Dermed kunne Olav Rygge prøve å hjelpe teamkollega Per Støldal til å få NM-sølvet, men det gikk ikke ettersom Per Støldal ikke kom til mål i finale to og fikk kun 2 poeng.

–    Det var bare 200 meter om å gjøre, så det var litt dumt, men sånn er det, var Støldal kommentar.

 

Dermed ble det NM-sølv med to poeng til Inge Guldbrandsen. Den som uansett var mest fornøyd i klassen var Olav Rygge som ble hedret på pallen med boblevann og gullue.

–    Jeg er strålende fornøyd med gullet, det smaker veldig godt, forteller Rygge.


VANT: Pål Berg vant NM-klasse 1 med sin Porsche 977 RST

I NM-klasse 1 for biler i GT+ og GT1 ble det Pål Berg som stakk av med seieren. Han vant med sin Porsche 997 RST foran Dagfinn Larsen i Ginetta G50. Kai Roger Bakken som var uheldig å krasje sin Lotus Esprit på lørdag ble nummer tre i klassen.
Alle poengstillinger finnes på denne linken:

Mer info om arrangementet finner dere på www.racingnm.no