Spenning til siste slutt i Shortcar

frode-storseth.jpgFrode Størseth fra NMK Trondhjem er årets norgesmester i Shortcar. Klassen kjørte sine to siste runder på Vålerbanen i helgen.
Størseth lå på en 3. plass foran NM-avslutningen, og leverte med andre ord en sterk sluttspurt.

-Det er helt uvirkelig. Målet var å få 3. plassen i NM da vi dro nedover. Jeg drømte om at jeg kunne klare 2. eller 1.plassen, men da var jeg avhengig av at noen av de andre var uheldig.
Har hatt en del stang-ut før i sesongen, så det var virkelig moro med stang-inn når det gjaldt som mest. Det var uventet, virkelig moro, jublet en glad Frode Størseth.

NM-sølvet gikk til Per Anders Johansen fra NMK Gardermoen, mens Ole Jørgen Aannestad, også han fra NMK Gardermoen, tok bronse. Aannestad ledet NM foran helgens avslutning.
På Vålerbanen stilte 25 biler på startstreken til årets siste oppgjør. I første finale tok NM-lederen Ole Jørgen Aannestad en klar ledelse. Og med en seier her ville han ha NM-tittelen i lomma. Noen runder før målgang stoppet derimot bilen etter tekniske problemer. Da Aannestad var ute av løpet ble det noen spennende sisterunder av finalen, og det ble tilslutt trønderen Frode Størseth som dro i land seieren.

Resultater 8. runde i Norgesmesterskapet for Shortcar:
Frode Størseth, NMK Trondhjem
Per Anders Johansen, NMK Gardermoen
Tommy Kongsten, NAF Nordre Vestfold
Kampen om NM tittelen var dermed fortsatt åpen før årets siste finale, og det siste løpet ble ikke mindre dramatisk. Spesielt da det etter 12 heftige runder ble klart at de to som var først over målstreken fikk tillegg for tjuvstart.
Dette hadde påvirkning på NM-resultatet, så her var virkelig ingenting avgjort før i siste sekund.

Resultater 9. runde i Norgesmesterskapet for Shortcar:
Morten Ravnaas, NAF Nordre Vestfold
Tommy Kongsten, NAF Nordre Vestfold
Martin Ekblad, NAF Ringerike