Spenningen tilspisser seg

s_bieltvedt_13_telemark
Sveinung Bieltvedt og kartleser Roger Eilertsen var av dem som hadde til hensikt å benytte Rally Telemark til å styrke NM-posisjonen. Bieltvedt hadde en ledelse på 10 poeng foran løpet.

 

 

Guttene åpnet med en andretid på første etappe, men skulle få problemer med å holde de argeste konkurrentene bak seg. NAF Øvre Østfold-duoen prøvde å attakkere, uten at det ga noen tidsmessige resultater. Inn til service 2 av 3 lå de på en tredjeplass med 28 sekunder opp til lederen, uten helt å vite hvorfor. Før løpet hadde teamet prøvd ut en ny dempersetting på bilen som hadde gitt de en god følelse på test. På service 2 gikk de allikevel tilbake til en eldre og utprøvd setting, og plutselig var de tilbake blant de beste igjen, med etappeseier på SS9.

 

Helt i teten hadde Anders Grøndal og Peder Økseter vekslet på å lede, men dramatikken var ikke avsluttet ennå. På løpets nest siste SS treffer Peder Økseter, med Rogers tvillingbror Rune Eilertsen som kartleser, et tre og må bryte med en bakstilling som er helt ute av kurs. Dermed rykket Sveinung og Roger opp til 2. plass, og kunne sikre seg ytterligere verdifulle NM-poeng før Hedemarken.

 

Om ikke mindre enn tre uker er det klart for finalehelg på Hedemarken, og med en knapp ledelse på tre poeng er det ikke noe avansert taktikkeri som venter dem –det blir førstemann til mål og publikum vil forhåpentligvis kunne få en superduell om den gjeveste NM-tittelen!