Spent Thomas Schie foran sesongstart

thomas-schie_08.jpgFørstkommende søndag står 33-årige Thomas Schie foran en ny og spennende utfordring. Da stiller han som en av 22 førere til start i Swedish Touring Car Championship (STCC).

Nå er ikke asfaltracing ukjent for Thomas Schie. Han startet sin karriere med gokart som 16-åring, og har blant annet kjørt Barber Dodge i USA og Formel 3000. Men han huskes best for sine tre norgesmesterskap i rally gruppe A.

– Foran årets sesong hadde jeg lyst på nye utfordringer og undersøkte mulighetene for å kjøre rally-VM. Vi skjønte at det ble for tøft. Så når muligheten til å kjøre STCC for Chevrolet Motorsport Sweden dukket opp, var ikke valget vanskelig. Det virket veldig spennende, og er en større utfordring enn å fortsette i rally-NM, sier Thomas Schie.

Han har benyttet tiden før sesongstart godt. Hele seks testdager har teamet gjort unna for å stille best mulig forberedt.

– Det blir spennende søndag. Premieren går på Ring Knutstorp, og testene vi gjennomførte der gikk bra. Jeg var vel til slutt bare små tideler bak de beste. Men, tester er en ting. Løp noe hele annet. Tipper pulsen blir høy, når 22 mann skal knive om posisjoner inn i første sving. Jeg har tross alt ikke kjørt asfaltløp på over ni år, sier Thomas.

– Jeg har ingen høye målsettinger. Satser på å ta poeng i løpene, men blir samtidig utrolig skuffet hvis jeg ikke klarer det. Dette er vel det mest proffe mesterskapet i hele Norden, og kjørerne holder høy kvalitet, så konkurransen blir tøff.

– STCC skriver på sin egen hjemmeside: “Årets stora skräll kan bli norske Thomas Schie i Chevrolet. Han har hållit en låg profil men imponerat på testerna”.

– Det var jo hyggelig. Kanskje de har større forventninger til meg, enn jeg har selv, sier Thomas Schie.

Nytt i år er det også at NRK2 sender direkte fra alle løpene i STCC – førstkommende søndag kl. 14.55.