Stang ut for Lindland i Dijon

Roar Lindland var uheldig med dekkvalget under årets to løp i Porsche Carrera Cup France i Dijon.

Roar Lindland ble nummer tretten totalt, og nummer tre blant B-førerne i lørdagens løp. På søndag ble han nummer ni totalt, og kjørte inn til en andreplass blant B-førerne. Dermed ligger han nå på en tredjeplass sammenlagt blant B-førerne, men er kun sju poeng bak sammenlagtlederen.

-Denne helgen var litt tung. Jeg var forberedt på at dette ville bli den vanskeligste helgen i år, ettersom jeg aldri har kjørt på banen tidligere. Men i tillegg var jeg uheldig med været, forteller Roar Lindland.

Helgen startet bra for 39-åringen fra Lyngdal, og lå faktisk an til en oppsiktsvekkende fjerdeplass totalt og pole position i kvalifiseringen, men så fikk han en sladd i den siste svingen. Kvalifiseringen ble uansett bra med sjuendetid totalt og andreplass i B.

I løpet begynte det å regne da alle bilene stod ute på griden og samtlige førere valgte regndekk. En av førerne, Egidio Perfetti, gikk imidlertid inn på oppvarmingsrunden og byttet til slicks. I løpet kom også sikkerhetsbilen ut på banen, og flere valgte å ta sjansen på å bytte til slicks. Og etter hvert sluttet det å regne, og da tapte alle med regndekk, inkludert Roar Lindland.

Dermed ble det en trettendeplass totalt og en tredjeplass blant B-førerne i løp 1.

-Vi var maks uheldig med været og dekkvalget, men slik kan det gå noen ganger.

I søndagens løp gikk det noe bedre, og bilen fungerte bra de første rundene. Men etter hvert var det tydelig at lufttrykket var for høyt, og bilen begynte å understyre.

-Jeg kom meg i mål på en niendeplass og som nummer to i B. Så jeg berget noen poeng, og kom meg sånn sett greit gjennom en vanskelig helg, oppsummerer Lindland.

Nå blir det et par dagers hvile i Norge før det er klart for neste løp, som går allerede kommende helg. Da er det den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup som gjelder, og arenaen er Red Bull Ring i Østerrike.