Stang ut for Mats Lysen i Belgia

belgia_2010-2.jpgRallycross-talentet Mats Lysen (18) plukker jevnt med poeng, men var ikke helt fornøyd med dagens 13. plass i den belgiske EM-runden i rallycrossens divisjon 1.

I fjor tok Mats Lysen en meget viktig seier på veien mot sin EM-tittel i divisjon 1A i Maasmechelen i Belgia. Denne helgen ble det tøffere da han kjørte årets sjuende EM-runde i divisjon 1 med sin firehjulsdrevne Ford Fiesta med 550 hestekrefter.

-Det er helt klart stor forskjell på de to klassene og i helgen fikk jeg virkelig merke det. Både i første og andre innledende omgang ble jeg påkjørt i første runde, og da er det kjørt. Det ble mye stang ut denne gangen, sier Mats Lysen. Det var kun i den tredje av de tre omgangene han kom seg gjennom uten uhell, og da ble det 10. plass.
Han kvalifiserte seg til fjerde startspor i C-finalen, og selv om han hadde en god start så klarte han ikke å avansere mer enn en plassering slik at det ble tredje plass i mål. Det ga en 13. plass totalt for KNA Solør Motorsport-føreren.

-Jeg må se fremover og fokusere på de kommende løpene. Det er små marginer i denne sporten, og jeg det er viktig å ha dem på sin side, sier Mats Lysen, som kan komme til å gjøre et bilbytte i slutten av sesongen.
-Vi forsøker å selge den bilen jeg har og leie en annen bil i de to siste løpene. Jeg vet ikke om det er noe å hente på å bytte bil, men jeg føler at det ikke er nok krefter i bilen, og derfor ønsker vi et bytte. Men om det blir noe av dette vet vi foreløpig ikke. Nå må vi rette opp Fiestaen i hekken og gjøre den klar for neste løp i Tyskland om en uke, forteller Mats Lysen.

Mats Lysen, som er med på elitenivå i Bilsportforbundets talentutviklingsprosjekt og en del av forbundets Junior Team Norway. Han skal kjøre hele EM-serien med sin i år.

Det ble en populær hjemmeseier i Maasmechelen da Francois Duval gikk til topps. Den tidligere fabrikksføreren i rally, som blant annet har vært teamkollega med Sebastien Loeb i Citroën, vant løpet foran Liam Doran fra Storbritannia. Svenske Michael Jernberg tok tredjeplassen foran Frode Holthe.

Sverre Isachsen endte på 6. plass i dag, men leder fortsatt europamesterskapet sammenlagt etter at sju av ti runder nå er unnagjort.

Neste EM-runde kjøres på Estering i Tyskland om en uke.

NRK1 sender et sammendrag fra løpet klokken 22.45 i kveld, mens Viasat Motor sender mandag klokken 22.00.

Resultater, 7. EM-runde divisjon 1, Belgia
1. Francois Duval, B, Ford Focus
2. Liam Doran, GB, Citroën C4
3. Michael Jernberg, SWE, Skoda Fabia
4. Frode Holte, NOR, Volvo C30
5. Sverre Isachsen, NOR, Ford Focus
6. Jos Kuypers, NED, Ford Focus
13. Mats Lysen, NOR, Ford Fiesta
14. Morten Bermingrud, NOR, Citroën C4
16. Ludvig Hunsbedt, NOR, Ford Focus

EM-stillingen Div. 1 (etter 7 av 10 runder)
1. Sverre Isachsen, NOR, 101
2. Michael Jernberg, SWE, 95
3. Liam Doran, GB, 90
4. Kenneth Hansen, SWE, 87
5. Stig-Olov Walfridsson, SWE, 68
6. Ludvig Hunsbedt, NOR, 46
7. Andreas Eriksson, SWE, 42
8. Jos Kuypers, NED, 40
9. Mats Lysen, NOR, 37
10. Francois Duval, BEL, 33