Stang-ut for Solberg i Canada

Femteplass var skuffende for Petter Solberg etter en stang-ut-søndag under den canadiske VM-runden i rallycross. Trøsten ble at teamkameraten Johan Kristoffersson vartet opp med en ny seier – hans sjette på sju løp denne sesongen. Duoen økte ledelsen for PSRX Volkswagen Sweden i teammesterskapet.

 

VM-runden startet lovende med to tredjeplasser i innledende kvalifiseringsomganger lørdag, der Solberg kun ble slått av Sebastien Loeb og Mattias Ekström. Nordmannen satte også ny runderekord i canadiske Trois-Riviéres og er eneste fører under 47 sekunder på runden noensinne.

 

Fortsettelsen ble noe mer trøblete

 

– Intet ville fungere for meg søndag. Det var som å ta smør på brødet, for så å miste skiven i gulvet. Om og om igjen. Det ville seg bare ikke med mange småting. Jeg kom ut hårfint bak etter å ha kjørt alternativsporet, og halvveis forbikjøringsmuligheter gikk ikke i min favør. Det endte med en skikkelig frustrerende dag. Følelsen er at jeg burde ha reist fra Canada med noe mer enn en femteplass, sa Petter Solberg.

 

Johan Kristoffersson fortsetter totaldominansen i rallycross-VM. Etter harde dueller og utur lørdag, slo svensken tilbake og vant alt dagen derpå. Seieren var den regjerende verdensmesterens 13. på de siste 16 løpene.

 

– Trøsten for meg er måten teamet presterer på, og ikke minst Johan. Han gjorde en fantastisk opphenting. Det er bare å ta hatten av for hans prestasjoner. Vi jobber godt sammen, og da han behøvde min hjelp lørdag, fikk han den. For PSRX Volkswagen Sweden og Volkswagen Motorsport ble det totalt sett en svært god løpshelg, sa teameier Solberg.

 

Kristoffersson gjorde sin dårligste rallycrosslørdag siden Barcelona i 2016. Da søkte han teamkompis Solberg om råd og hjelp.

 

– Man kunne nesten tro at jeg hadde glemt igjen farten på stranda i sommer. Jeg fikk en vanskelig lørdag, tapte på grusen og havnet i trafikk. Ingenting fungerte, og jeg var fryktelig frustrert om kvelden. Men da kom Petter til meg og viste hvordan han mente jeg burde kjøre på gruspartiene. Da jeg fulgte hans råd søndag morgen, ble alt perfekt igjen. Jeg skylder Petter en stor takk for den hjelpen, sa Johan Kristoffersson.

 

Siden Petter Solberg og kona Pernilla startet PSRX Volkswagen Sweden forrige sesong, har teamet vunnet 14 av 19 løp.

 

– Vi jobber hardt for disse resultatene. Noen få dager med ferie ble det i juli, men i realiteten jobber hele teamet kontinuerlig for å forbedre detaljer. Spesielt to ting var imponerende av førerne våre denne helgen. Petters runderekord var fantastisk, og måten Johan jobbet seg tilbake etter lørdagen var en mester verdig, sa Pernilla Solberg.

 

Neste VM-runde finner sted i franske Lohéac første helg i september.

 

Resultater:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 5.00,190

2) Timmy Hansen, Sverige 5.00,886

3) Sébastien Loeb, Frankrike 5.02,337

4) Mattias Ekström, Sverige 5.03,556

5) Petter Solberg, Norge 5.04,228

6) Janis Baumanis, Latvia 5.10,140

 

Førermesterskapet:

1) Kristoffersson 195

2) Loeb 140

3) T. Hansen 140

4) Andreas Bakkerud, Norge 139

5) Solberg 139

6) Ekström 134

 

Teammesterskapet:

1 PSRX Volkswagen Sweden 334

2 Team Peugeot Total 280

3 EKS Audi Sport 273