Status quo mellom Solberg og Ekström

P_Solberg_16_06_2
Petter Solberg og VM-leder Mattias Ekström følger hverandre som skygger i rallycross-VM. På Solbergs hjemmebane i Hell, Trøndelag endte Solberg på plassen bak svensken, men duoen sanket samme antall VM-poeng.

 

Ekström tok over VM-ledelsen i Belgia (3. runde) tidligere i år, etter at Solberg hadde ledet VM sammenhengende i ett år og ti måneder. Nordmannen med to VM-gull i bilsportgrenen, vant åpningsrunden i Portugal. Siden har Ekström tatt tre på rad.

 

I helgen ble begge slått av nordmannen Andreas Bakkerud, som tok karrierens fjerde VM-rundeseier og kjørte seg inn i medaljekampen i VM.

 

– Jeg blir aldri fornøyd med fjerdeplass, men denne gangen var det intet mer vi kunne få gjort. Denne helgen har utvilsomt vært den tøffeste i rallycross-VM for teamet og meg noensinne. Vi har forsøkt absolutt alt, uten å risikere for mye, for å finne mer fart, men uten å få de svarene vi søkte. Vi analyserte alt og visste hele helgen hvor tidelene forsvant, men greide ikke å finne årsaken. Det er veldig frustrerende, sa Petter Solberg.

 

– Andreas Bakkerud og hans team kom til løpet på hjemmebane best forberedt av alle, og det er første gang i VM-historien at en fører har vunnet samtlige heat. Seieren var fortjent, det er bare å gratulere.

 

– Fortsatt er jeg eneste fører i rallycross-VM som har kjørt samtlige finaler hittil i sesongen (5 av tolv løp). I finalen sto jeg oppstilt sammen med Sebastien Loeb i tredje linje, og det er vanskeligste startspor. Man må agere ut fra hvordan dem foran kjører. Samtidig som bilen ikke var helt der oppe, blir det vanskelig å prestere så mye bedre. VM sammenlagt er viktigst, og foruten Bakkerud var det ingen andre som tok dramatisk innpå.

 

– Teamet mitt har nok en gang gjort en fantastisk jobb. Vi prøvde absolutt alt, ga aldri opp, og faktisk var det helt innenfor med fjerdeplass ut fra forutsetningene som viste seg underveis.

 

Neste VM-runde går i svenske Höljes om tre uker.

 

Resultat FIA World RX of Norway, finale supercars:

1) Andreas Bakkerud, Norge 3.58,641, 2) Timmy Hansen, Sverige 3.59,716, 3) Mattias Ekström, Sverige 4.01,120, 4) Petter Solberg, Norge 4.01,794, 5) Sébastien Loeb, Frankrike 4.03,152, 6) Timur Timerzyanov, Russland 4.05,862.

 

VM-stillingen etter 5 av 12 løp:

1) Ekström 125, 2) Solberg 120, 3) Johan Kristoffersson, Sverige 83, 4) Loeb 82, 5) Bakkerud 81, 6) Toomas Heikkinen, Finland 70.