STCC-sirkuset på Vålerbanen

schie_rustad.jpgKom til Vålerbanen og opplev STCC til helgen. I helgen inntar nordens mest profesjonelle bilsportssirkus Norge.

Det blir både bilsport-Konger og ekte prinser og ikke minst flere norske førere å se i aksjon på Vålerbanen kommende helg.

Selv om Swedish Touring Car Championship (STCC) er et svensk mesterskap, er det økende interesse for mesterskapet i Norge. Mye skyldes at vi har nordmenn med i hovedrollene. Derfor har også NRK valgt å sende løpene direkte. Under tirsdagens pressekonferanse la både Tommy Rustad og Thomas Schie vekt på den høye kvaliteten STCC holder.

-Jeg har opplevd mye innen racing, men nøler ikke med å si at STCC er noe av det mest profesjonelle jeg har vært borti, forteller Volvo-fører Tommy Rustad, som vant STCC sammenlagt i 2000.
– Samtlige team har flere heltidsansatte personer, og jeg er imponert over hvor profesjonelt mesterskapet er blitt. De som setter pris på motorsport bør komme til Vålerbanen for å oppleve virkelig kvalitet, legger Chevrolet-kusken Thomas Schie til.
Schie startet sin bilsportkarriere med asfaltracing, men er de siste årene mest kjent for sine bragder i rallybilen. Han er tre ganger norgesmester, men valgte å droppe rally til fordel for STCC foran årets sesong.
– Det har jeg ikke angret på. Dessuten er inngangsbilletten til STCC langt billigere enn tilfellet var med rally. Også sponsorene mine har signalisert at de er fornøyd med valget jeg har tatt, forteller Schie.
Nordmennene sitter i hver sin potensielle vinnerbil. Begge har en andreplass å se tilbake på som årsbeste og venter på sesongens første seier. På hjemmebane kjører de for å vinne.
-Dobbeltseier hadde vært kanon, men det skal nok mye til. Men både Tommy og jeg er gode nok til å vinne, derfor bør ingen bli overrasket om det er en av oss som til slutt står øverst på pallen. Dessuten tror jeg Vålerbanen passer bra både for Chevrolet’n og Volvo’n. Jeg kjører på hjemmebane i den forstand at løpet foregår på norsk jord. Men jeg har faktisk ikke kjørt på Vålerbanen siden 1996, sier Thomas.

KNA Solør Motorsports eget racing-talent, Olav Opås, skal også i aksjon på hjemmebane til helgen. Han deltar i klassen JTCC med en Peugeot 206. I samme klasse kjører Bjørn Vidar Brynildsen fra KNA Varna.

I Porsche Carrera Cup skal rallyfører Andreas Mikkelsen gjøre en gjesteopptreden. Her deltar også norske Roar Lindland, og ikke minst Prins Carl Philip fra Sverige. Den tidligere verdensmesteren i speedway, Tony Richardsson, er en av de beste førerne i Carrera Cup.

Nordic supercar står også på programmet som gjesteklasse, og det bør bli en skikkelig publikumssuksess. Der er det ekstreme GT-biler som det konkurreres med.

Les mer her