Steikende varme venter Mikkelsen

Rally Argentina 2013
Rally Acropolis blir en real manndomsprøve for Andreas Mikkelsen. Med temperaturer opp mot 50 grader i bilen, blir det viktig å holde hodet kaldt på de voldsomt steinete grusveiene.

 

For Volkswagen Motorsport blir VM-runden i Hellas en aldri så liten syretest på hva bilen står for. Volkswagen Motorsport lanserte sin VW Polo R WRC foran årets sesong, og løpet i Hellas beskrives som et løp som ”spiser” biler. For både førere og bilene er de steinete veiene, i steikende hete, sesongens tøffeste utfordring.

– Det blir helt klart en utfordring. Med hjelm og kjøredress kommer svetten til å renne når temperaturen nærmer seg 50 grader inne i bilen, sier Andreas Mikkelsen, som har fått forberedt seg bra til sitt tredje løp for Volkswagen Motorsport. Sammen med sin finske kartleser Mikko Markkula har han gjennomført en god test.

– Den siste testen gikk veldig bra. Vi kjørte rundt 160 kilometer, og fikk jobbet med både kjørestil og innstillinger på bilen, noe som har bidratt til at jeg føler meg enda mer komfortabel i en VW Polo R WRC, sier Andreas, som er i den heldige situasjonen at han kjører i sitt eget team og dermed kan Volkswagen Motorsport dedikere testdagene kun til han. Men nordmannen har et godt samarbeid med de øvrige teamkameratene i Volkswagen Motorsport, Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala, som må dele sine testdager seg i mellom.

– Etter at jeg hadde gjort unna min test, tilbrakte jeg to dager sammen med teamet for å følge Sebastien og Jari-Matti på testen dem hadde i Hellas. Det var interessant å se hvordan de bremser og setter opp bilen i svingene og hvordan de takler bakketoppene. Alt i alt har jeg lært mye mer om hvordan jeg skal kjøre en WRC-bil, sier 23-åringen, som har ambisjoner om å nærme seg toppen enda et hakk.

– I mitt første løp i Portugal var jeg rundt ett sekund per kilometer bak de beste. I Argentina var avstanden halvert, og målet er å redusere marginen ytterligere under VM-runden i Hellas, sier han.